Sljedeće sezone jedna liga u Evropi može imati čak devet predstavnika

Nevjerovatan podatak

Sljedeće sezone jedna liga u Evropi može imati čak devet predstavnika

Admin Čaušević

U sljedećoj sezoni UEFA-nih takmičenja jedna zemlja bi mogla imati nevjerovatnih devet predstavnika. 

Ukoliko se poklope neke kockice skoro pa pola Premiershipa će u takmičarskoj godini 2021/22 igrati na eurosceni.

Engleska trenutno ima sedam zagarantovanih mjesta u UEFA-inim takmičenjima. Četiri u Ligi prvaka, tva u Europa ligi te jedan u Carabao kupu čiji pobjednik prema početnom planu ide u Konferencijsku ligu.

Kako je Carabo kup pripao Liverpoolu već sada je jasno da će sedmoplasirana ekipa iz lige ići u Konferencijsku ligu.

Ukoliko bi West Ham i Leicester City osvojili Europa ligu i Konferencijsku ligu to znači da bi Engleska dobila dodada dva mjesta sve dok ova dva tima ne završe među prvih sedam.

West Ham je u polufinalu Europa lige te u ukoliko londonski klub osvoji to takmičenje ići će u Ligu prvaka što bi značilo pet predstavnika u elitnom takmičenju.

Oglasi

S druge strane ukoliko Leicester City osvoji Konferencijsku ligu išao bi u Europa ligu zajedno sa timovima koji završe peti i šesti u prvenstvu.

Ako bi do kraja sezone Wolverhampton prestigao West Ham na sedmom mjestu prvenstva onda bi taj klub išao u Konferencijsku ligu.

Ukoliko West Ham osvoji Europa ligu te završi peti ili šesti na tabeli to bi značilo da bi Premiership u sljedećoj sezoni imao jednog predstavnika u tom UEFA-inom takmičenju.

U slučaju da Čekićari trijumfuju u Europa ligi i završe sedmi onda Premiership ne bi imao predstavnika u Konferencijskoj ligi.

Pod uslovom da Leicester City osvoji Konferencijsku ligu i ne bude među prvih sedam, onda će Premiership imati osam predstavnika u Europi uključujući sedmoplasiranu ekipu koja bi išla u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U polufinalu EL West Ham igra protiv Eintrachta iz Frankfurta, dok će Leicester City u polufinalu KL snage odmjeriti sa Romom.

Podsjećanja radi, moguće je i sveengelsko finale u Ligi prvaka pošto su parovi polfinala Villarreal - Liverpool i Real Madrid - Manchester City.

Top Komentari

herrr_remi
Definitivno najjača liga na svijetu
5 2
Goran86
I opet corak na Evrobini
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi