Dva derbija u Premijer ligi BiH

Dueli u Tuzli i Mostaru

Dva derbija u Premijer ligi BiH

M. Šljivak

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine danas nam donosi dva derbija.

Od 19 sati na Tušnju Sloboda će ugostiti Sarajevo, a dva sata kasnije u Mostaru igraju Zrinjski i Tuzla City.

Sloboda je fenomenalno krenula u novu sezonu. Ekipa Mladena Žižovića vodeći je tim nakon pet odigranih kola sa 13 bodova, a danas će Tuzlaci imati vjerovatno i najveći izazov od početka sezone.

Na Tušanj dolazi Sarajevo koje je u pet mečeve ostvarilo tri pobjede uz dva domaća poraza, ali sa dva vezana trijumfa i očigledno uhvaćenom formom.

Trener tuzlanskog tima Mladen Žižović je pred današnji meč rekao:

"Imaju maksimalan učinak u gostima od šest bodova. Moramo posebnu pažnju posvetiti na njihov udarni trio - Bodul, Bagarić i Kobiljar, koji su donijeli neku novu energiju. Ako zaustavimo njih, uradili smo veći dio posla", rekao je trener Slobode Mladen Žižović na press konferenciji, dodavši:

Oglasi

"Mi smo kompletni, smireni, ne želimo nikakvu euforiju. Radimo u miru i tišini i nadam se da će publika sutra to prepoznati jer ćemo dati svoj maksimum i nadamo se pobjedi, što da ne. Pozivam navijače da nas podrže jer to ovi momci zaslužuju".

Sloboda će u ovom susretu debitovati i sa novim dresovima, a favorit po kvotama u Mozzartu je Bordo tim.

Od 21 sat u Mostaru se igra vjerovatno i derbi kola u kojem igraju ove sezone fenomenalne ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja.

Oba tima su bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone. Tuzla ima maksimalan učinak od četiri pobjede, dok Plemići imaju tri pobjede i remi.

Domaći sastav u meč ulazi kao blagi favorit, a utakmicu je najavio trener Sergej Jakirović.

"Tuzla City četiri utakmice i četiri pobjede. Pravi onaj istinski derbi po ulasku u prvenstvo, po trenutnoj formi, učinkovitosti i svemu. Mi isto jedna čekamo sutrašnju utakmicu da vidimo gdje smo i šta smo u odnosu na njih. Imaju puno dobrih stvari, da ne napominjem da je Musemić stvorio odličnu ekipu s dosta kvalitetnih individualaca koji mogu riješiti meč u svakom momentu tako da očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu. Ali, očekujem i od nas da nastavimo ovaj kontinuitet dobrih igara i vidjet ćemo šta će nam do donijeti", rekao je Jakirović i dodao je:

Potvrdio je da je dobra atmosfera u njegovom timu nakon prethodnih mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka pobjeda ti 'bilda' samopouzdanje pogotovo nakon ovih pobjeda u derbijima. Pogotovo nakon pobjede u Banjaluci gdje nisi od 2009. tamo pobijedio. Ispalo je da je to bila lagana utakmica, ali nije tako. Igrači su dali sve od sebe i ispunili ono što se traži. Jedino mi je žao što smo primili taj gol. Sigurno je da želimo nastaviti u ovom smjeru".

Kladite se na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine u kladionici Mozzart. Svoje prognoze današnjih mečeva OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
Soboda-sarajevo4:1,zrinjs-TC 4-0
6 7
starigrad
Sloboda-Sarajevo 1:2. Zrinjski-Tuzla Sity 2:1
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi