Borac se protiv Sloge želi vratiti na pobjedničke staze, Tuzla City u "must win" situaciji

Utakmice WWin lige BiH

Borac se protiv Sloge želi vratiti na pobjedničke staze, Tuzla City u "must win" situaciji

Esmer Oštraković

Danas su na rasporedu prve dvije utakmice koje se igraju u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Prvi će na teren od 15:30 fudbaleri Tuzla Cityja i Širokog Brijega u utakmici koja dosta više znači domaćim fudbalerima koji se bore za opstanak u najvišem rangu bh. fudbala.

Tuzla City nalazi se u zoni ispadanja sa 24 osvojena boda, a bod više ispred njih ima ekipa GOŠK-a iz Gabele, dok po dva boda više imaju Željezničar i Igman.

Upravo ispred Igmana, na sedmom mjestu nalazi se ekipa Širokog Brijega koja osam bodova više od ekipe koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tablei, a to je njihov današnji protivnik Tuzla City.

Ukoliko bi Tuzla City ostvarila pobjedu smanjila bi razliku na pet bodova za Širokom Brijegom koji bi se tako mogao dovesti u veoma nezgodnu situaciju pred kraj prvenstva.

Oglasi

Sa druge strane eventualnom pobjedom danas u Tuzli ekipa Širokog Brijega bi i definitivno mogla dosta opuštenije ući u samu završnicu prvenstva.

Druga utakmica u okviru današnjeg programa kada je riječ o WWin ligi Bosne i Hercegovine igra se u Banjaluci gdje domaći Borac dočekuje ekipu Sloge Meridian iz Doboja.

Sloga je u posljednje dvije utakmice upisala dva poraza dok je i Borac u posljednje dvije utakmice upisao poraz kod kuće od Zrinjskog, te remi u Mostaru kod Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borcu je neophodna pobjeda kako bi razlika između njih i Zrinjskog ostala barem trenutnih sedam razlike, naravno ukoliko Zrinjski za vikend ostvari pobjedu u svojoj utakmici.

Sa druge strane Sloga je svoj prvobitni cilj ispunila. Ekipa koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić ne strepi za ispadanje i nalaze se u gornjem dijelu tabele, te se čak bore za izlazak u Evropu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dobojlije idu sa juniorima.
0 0
yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi