Gdje ćemo gledati utakmice Premijer lige BiH u narednih pet godina?
Aktuelni ugovor o TV pravima ističe na kraju ove sezone, a Fudbalski savez sada prodaje prava za narednih pet sezona

Ponude do 6. aprila

Gdje ćemo gledati utakmice Premijer lige BiH u narednih pet godina?

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je danas zvanični poziv za ustupanje TV prava za utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine u narednih pet godina.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je uputio zvanični poziv pravnim subjektima za ustupanje TV prava i eksploataciju sadržaja Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine.

Trenutni ugovor o TV pravima ističe na kraju ove sezone. Fudbalski savez BiH danas je pozvao sve zainteresovane subjekte da dostave pismo namjere za kupovinu prava za narednih pet sezona, odnosno u periodu od 1. jula 2023. pa do 30. juna 2028. godine.

Interesantni su uslovi koje FS Bosne i Hercegovine traži od subjekata kako bi ostvarili pravo učešća na licitaciji za kupovinu prava.

"Svi zainteresovani pravni subjekti, prilikom dostavljanja pisma namjere, moraju dostaviti i dokaz da posjeduju iskustvo u prenosima nacionalnih prvenstava u najmanje dvije godine", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Zainteresovane strane ponude mogu slati do 6. aprila i vjerovatno ćemo vrlo brzo nakon toga saznati ko će u narednih pet godina imati TV prava na utakmice Premijer lige i Kupa BiH.

Oglasi

Prethodne tri sezone prava na prijenose utakmica elitnog ranga bh. fudbala imala je telekomunikacijska kompanija M.tel koja je prema određenim podacima za ugovor 2020. godine izdvojila 22 miliona eura.

Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, te utakmice Kupa i Prve lige Federacije, gledali smo na kanalima Arena Sport, a određene mečeve na platformi Moja TV.

Ko će dobiti prava prijenosa u narednih pet sezona saznat ćemo veoma brzo i bit će svakako interesantno vidjeti ko će pobijediti u trci za TV prava.

Aktuelna sezona u Bosni i Hercegovini je ušla u sami finiš. U Premijer ligi je Zrinjski ispred svih i vjerovatno su Plemići novi-stari šampion.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, očekuje se velika borba za plasman u Evropu. Dosta je timova koji traže svoje mjesto, kako kroz prvenstvo, tako i kroz Kup takmičenje.

Također, velika je borba i za opstanak u društvu najboljih. Mnogo je onih koji nisu sigurni hoće li i naredne sezone igrati Premijer ligu i ova sezona je definitivno je jedna od najuzbudljivijih.

Top Komentari

rodjak
ako misle Var uvoditi u narednom periodu moraju tim TV kucama postaviti uslov da su sposobni da iznesu Var program.Druga stvar trebaju se i klubovi nesto pitati,a ne da savez o svemu odlucuje.Treba zahrtijevati da se sve utakmice prenose i to da bude poseban kanal za to te da moraju praviti emisiju prije svakog kola i nakon kola sa opsirnim izvjestajima sa svih utakmica ,te sa posebnim akcentom na sudjenje i analiziranje spornih detalja .Klubovi moraju dici svoj glas i traziti da i oni iznesu svoje uslove,a jedan od uslova je i da se sve utakmice igraju subotu i nedjelju,pa i utakmice kupa nek prebace na subotu i nedjelju jer svakako imamo preveliku pauzu(nek skrate zimsku pauzu tako da imaju dovoljno termina da se i kup odigra subotom i nedjeljom.U pocetku sam donekle bio zadovoljan Arenom ali evo na kraju da kazem i da nisam toliko jer se utakmice stalno igraju radnim danima(srijeda,petak i ponedjeljak,jer nema kvalitetnih emisija posebno poslije utakmica niti kvalitetnih izvjestaja sa svim spornim detaljima niti ima analiziranja spornih detalja ,prenosi na nekim kanalima Arene se u pola prebacuju na druge kanale ,prekidaju se prenosi prije zavrsnih izjava trenera i milion jos drugih nedostataka
2 0
siroki1991
Arena je najlosiji realizator prijenosa od kad se igra zajednicka liga od 2002.godine. O kvaliteti slike ne treba ni pricati, ko da se digitronom snima. "Sazetak" utakmice, ako ga se tako moze nazvati traje 5-6 minuta, od kojih 2 minute prikazuje sastave a kasnije 2 minute kadrove izmjena igraca. Prikazu se eventualno golovi, nekad im se i to omakne ili pobrkaju redoslijed golova na "sazetklu" a o spornim situacijama ni S na "sazetku". Takodjer za nasu ligu jako bitno, emisija o sudjenju ukinuta, valjda ne mogu naci vise nijednu "budalu" koja bi se pravila manita i opravdavala cirkus koji suci izvode na terenu. VAR bi trebalo uvesti, ali kome to pase, ovima sto vladaju savezom sigurno ne...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti