Da li će sada navijači lakše do dresova i ostale opreme: NS BiH potpisao novi ugovor
FOTO: NS BiH

Proizvođač opreme za nove izazove Zmajeva

Da li će sada navijači lakše do dresova i ostale opreme: NS BiH potpisao novi ugovor

Novi tehnički sponzor NS BiH je proizvođač sportske opreme Kelme.

Ugovor je potpisan danas u prostorijama NS BiH, a SportSport.ba je ranije najavio ovaj dogovor dvije strane.

Navijači naše nogometne reprezentacije se konačno nadaju da će moći kupiti dres i ostali opremu od reprezentacije, kao što je to bilo moguće nekada ranije. U posljednje vrijeme ne, s obzirom da ne radi ni fan shop koji je bio dugo najavljivan.

Reprezentativci naše zemlje će več u narednim kvalifikacionim utakmicama, sa Islandom i Slovačkom, nastupiti u novoj „Kelme“ opremi.

Adnan Džemidžić, v.d. generalni sekretar NS/FS BiH, je povodom potpisa ugovora o tehničkoj saradnji izjavio:

Oglasi

„U novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj ulazimo sa novim tehničkim sponzorom i željom da zajedničkim snagama ostvarimo plasman na ovo prestižno takmičenje. Saradnja koju smo zaključili donosi i nove benefite za obje strane. Mi sa svoje strane stremimo svojim zacrtanim ciljevima, a „Kelme“ je kompanija koja će u predstojećem periodu biti zajedno sa nama da nas prati na tom putu.“

Srđan Jaćimović, zamjenik direktora firme „Jaćimović“ d.o.o. koja je zastupnik „Kelme“ sportske opreme za Bosnu i Hercegovinu, je rekao:

„Ovo je za nas veoma izazovan projekat, ozbiljan profesionalni zadatak koji zahtjeva veliku odgovornost i potpunu posvećenost. Izazov je raditi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na putu ostvarenja novih rezultata. „Kelme“ kao evropski brend sa dugom tradicijom je prepoznao snagu brenda NS/FS BiH i fudbalske reprezentacije BiH, te je zajedno sa nama učestvovao u dostavljanju najatraktivnije sponzorske ponude.

Materijali od kojih se proizvodi sportska oprema „Kelme“ je reprezentativnog kvaliteta materijala, provjerena na tržištu. Stoga iskreno vjerujemo da će reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoj sportskoj opremi ostvariti i svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Kelme“ je španska firma za proizvodnju sportske opreme, osnovana 1963. godine, čiji su proizvodi prvenstveno namijenjeni za fudbal, futsal, košarku, trčanje, biciklizam, kriket, tenis, kao i druge sportove.

NS BiH se tako nakon devet godina razišao sa Adidasom koji je bio dosadašnji sponzor.

Top Komentari

Antikomunjara
Ama i za ovo je garant"Bakir kriv" :)SDA kriva:)Hahhaahhaha...sta ce se nama jos desiti radi pete kolone u nasem narodu.Tek ces da vidis. o SVEMU ti sada odlucuje Banjaluka uz svesrdnu pomoc vjekovnih"saradnika" iz Zapadne Hercegovine.TO je tako kad si razjedinjen.Kada gledas FAKE TV Nenada Adzivejzovica, citas AVAZ Scepe Radoncica, nastavnika likovnog. I kad dodas jos anstavnikafizickog Konakovica-krug se zatvara.Razaraju ans iznutra i pokusavaju ukloniti sa svih mjetsa. Ovo su ti Kiflini(nastavnika fizickog), to su njegovi sto suruju sa Vocim i koalcijom zla(snsd/hdz. Jesi skonto sada zasto sve ovo MORA biti ovako??
1 1
vedin
Ko god kupi ovaj dres nije normalan.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi