Jesenja titula u Grudama
FOTO: HRK Grude/facebook

Premijer liga BiH za rukometašice

Jesenja titula u Grudama

Haris Zilić

Rukometašice Gruda jesenje su prvakinje Bosne i Hercegovine, to je poznato nakon utakmica devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrnaih za vikend, nakon kojeg ide i zimska pauza.

Gruđanke su jesenji naslov osigurale ubjedljivim trijumfom protiv Knežopoljke 39:18 u devetom kolu.

Domaće igračice je do pobjede vodila Matea Šumelj sa 10 pogodaka, a kod gošći iz Dubice Ljiljana Ćesto je pogađala sedam puta.

U devetom kolu uspješna je bila i Ilidža savladavši na svom parketu Slogu iz Gornjeg Vakufa 31:24 na krilima Ajle Alikadić koja je postigla devet golova, dok je Sajra Hamurović na golu imala nekoliko bitnih intervencija u trenucima kada su gošće još lovile egal.

Krivaja je rutinski u Zavidovićima savladala Izviđač sa 34:26, a Hadžići su oparavdali ulogu favorita protiv Krajine i slavili 47:34.

Zrinjski je namučio Borac u Banja Luci, na kraju su banjalučke Osice slavile 30:27. Kod domaćih Milana Railić je postigla devet pogodaka.

Oglasi

Rezultati 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH za rukometašice:

Grude – Knežopoljka 38:19

Krivaja – Izviđač 34:26

Borac – Zrinjski 30:27

Hadžići – Krajina 47:34

Ilidža – Sloga 31:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi