Čemu žrijebanje parova: Samo u BiH, treća promjena domaćinstva u šest kola

Pravila su tu da se krše ili?

Čemu žrijebanje parova: Samo u BiH, treća promjena domaćinstva u šest kola

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Za vikend se igraju susreti 6. kola Premijer lige naše zemlje, a već imamo jednu promjenu rasporeda.

Naime, Zvijezda 09 i FK Borac su trebali igrati svoj meč u Ugljeviku gdje domaće utakmice igra novi-stari premijerligaš, no došlo je do promjene plana.

Susret će biti odigran po planu, ali u Banjoj Luci i to u petak 01.09. u 19 sati.

Potvrđeno je to za SportSport.ba, iako gotovo nikome nije jasno zašto se to desilo.

Stadion u Ugljeviku ispunjava sve uvjete, kao i za prošle utakmice, no čelnici NS BiH odlučili su napraviti 'novi cirkus'.

Žrijeb parova na kraju nije ni trebao biti održan, s obzirom da je ovo treća promjena domaćinstva u šest kola i raspored se često mora mijenjati.

Oglasi

Zrinjski i GOŠK su zamijenili nedavno domaćinstva i Mostarcu su slavili na svom stadionu 3:1.

U prošlom kolu Borac je ugostio Slogu, iako je planirano bilo da se meč igra u Doboju. Radovi na stadionu u Doboju su promijenili plan, pa je Borac slavio 5:0 protiv nezainteresiranih gostiju, ali pred svojim navijačima.

Postavlja se pitanje koji je razlog da se meč šestog kola pomjeri u Banja Luku, a odgovore će svakako morati dati članovi Takmičarske komisije NS BiH.

Oglasi

Podsjetimo, u šestom kolu Premijer lige se sastaju:

FK Borac - FK Zvijezda 09

HŠK Posušje - FK Sloga Doboj

FK Tuzla City - FK Igman

FK Velež - FK Željezničar

NK GOŠK - FK Sarajevo

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg

Treba istaći da se sutra na Grbavici igra zaostali meč prvog kola Premijer lige između Željezničara i Igmana.

Susret počinje u 18:30 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Treba i m odma dati titulu i gotovo,pa ovo nema smisla šta rade
2 0
rabodimis
Smijesno je da sad nesto pisete i da se sad nesto cudite.. Vece pitanje je kako su promijenili pravilo o strancima 10 dana prije pocetka prvenstva, bez postavljenog pitanja klubovima.. Najgore i najsmjesnije je to sto niko od klubova jos uvijek ne zna kakav su to ugovor na 4 godine potpisali oni kriminalci iz N/FS BiH-a sa Arenom.. Nevjerovatno nesto.. Sramotno.. Niko ni ne smije pitat.. Klubovi, Sud, Tuzilastvo, Policija, mediji... Svi ledja okrecu od pravih pitanja..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi