Ko je kralj među stativama na startu sezone? Miškić, Kukić, Bukvić...

Stigla prva reprezentativna pauza

Ko je kralj među stativama na startu sezone? Miškić, Kukić, Bukvić...

A. Čaušević

Za početak septembra rezervisana je prva dvosedmična pauza u Premijer ligi i to zbog reprezentativne pauze. 

Na mini odmor s prve pozicije otišao je Tuzla City koji do sada ima 16 bodova i to iz šest odigranih utakmica. Odlična je i Sloboda sa 14 bodova na drugom mjestu, slijede Sarajevo, Zrinjski, Velež...

Vodeća Tuzla City je za sada i najefikasnija ekipa lige sa 14 postignutih golova, dok najbolju odbranu ima Široki Brijeg sa svega dva primljena gola na sedam susreta.

Upravo je čuvar mreže Širokobriježana Dario Miškić "kralj među stativama" na startu nove sezone jer je uspio sačuvati svoju mrežu na čak pet utakmica.

Imao je Miškić zaista niz vrhunskih izdanja. Primjera radi u jedinom porazu od Veleža (0:1) je sačuvao svoj tim od većeg poraza, dok je i na stadionu Koševo protiv Sarajeva mrežu ostavio netaknutom.

Ovaj 25-godišnjak može pokupiti i nagradu za najbolju odbranu dosadašnjeg dijela sezone jer je u prvom kolu protiv Zrinjskog u sumraku meča sa gol-crte zaustavio šut Igora Savića.

Odličan među stativama je i Luka Kukić iz Zrinjskog koji je na šest mečeva sačuvao mrežu četiri puta. Plemići su do sada primili dva gola.

Učinak od četiri "clean sheeta", ali iz sedam utakmica ima Slobodin Semir Bukvić koji ove sezone brani u životnoj formi. Posebno se istakao u pobjedi nad Veležom (0:2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po tri puta svoju mrežu na startu sezone su sačuvali i golmani sarajevskih rivala Belmin Dizdarević koji je s gola Sarajeva skinuo Adnana Kanurića, te Josip Bender iz Željezničara.

U prvom kolu nakon septembarske pauze, 8. po redu sastat će se: Leotar - Zrinjski, Radnik - Tuzla City, Rudar Prijedor - Posušje, Sloboda - Borac, Široki Brijeg - Željezničar i Velež - Sarajevo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Bukvic kralj svih golmana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi