Širokobriježani upalili motore
Foto: NK Široki Brijeg/facebook

Pauza nije dugo trajala

Širokobriježani upalili motore

S. Grebović

Fudbaleri Širokog Brijega danas su i zvanično startali sa pripremama za novu sezonu.

Budući da su izborili Evropu, igrači Širokog su bili na skraćenoj pauzi. Mladi tim Tonija Karačića je priredio iznenađenje i minulu sezonu u Premijer ligi BiH okončao na 4. poziciji što je za njih sjajan rezultat.

Zahvaljujući tome osigurali su nastup u Evropi, tačnije u prvom kolu UEFA Konferencijske lige. Voljom žrijeba koji je održan u ponedeljak.

Protivnik tima sa Pecare bit će albanska Vllaznija. Prvi susret Široki igra na svom terenu 8. jula, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije u Skadru.

Ukoliko Plavi eleminišu albanskog predstavnika, u drugom kolu snage će odmjeriti sa Kiparskom AEL-om iz Limassola.

Nova, 2021/2022 sezona Premijer lige BiH starta 17. narednog mjeseca, a Širokobriježani u prvom kolu igraju derbi sa svojoj Pecari sa Zrinjskim.

Kako bi što spremnije dočekali izazove koji ih očekuju, sa pripremama su počeli već danas u klupskom kampu Musa-Karačić na Mostarskom blatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Toni Karačić je testirao funkcionalne sposobnosti igrača nakon čega će imati jasan uvid šta da očekuje od svojih izabranika.

[facebook][/facebook]

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi