Hoće li nam danas Hercegovina dati odgovore na neka pitanja?

Dva važna i zanimljiva meča

Hoće li nam danas Hercegovina dati odgovore na neka pitanja?

E. Škorić

Velež i Mladost su jučer ostvarili značajne pobjede, a nedjelja nam donosi još dva jako zanimljiva duela u 22. kolu Premijer lige.

Zapravo, mečevi su to koji bi nam mogli dati odgovore na neka pitanja, a tiču se borbe za titulu.

U prvom meču od 17 sati u Mostaru sastaju se Zrinjski i Tuzla City. Plemići su vezali dvije pobjede, nakon čega su ispali u Kupu od Sarajeva, pa će se u potpunosti usmjeriti na šampionat.

Eventualnom pobjedom nad Tuzla Cityjem, Zrinjski ne samo da će nastaviti borbu za Evropu, nego će zadržati korak za vodećim Sarajevom. Trenutno ima osam bodova manje od tima s Koševa, ali treba imati na umu da Sarajevo od 19 sati gostuje na Pecari. Naravno, treba naglasiti i da je Tuzla pod vodstvom Husrefa Musemića preporođena u drugom dijelu sezone. Slavila je protiv Slobode i Željezničara u prvenstvu, a onda i Plave s Grbavice izbacila na penale u četvrtfinalu Kupa.

Široki Brijeg je u sjajnoj formi i najavljuje dobar rezultat danas. Ukoliko Sarajevo ne dobije na Pecari, a po defaultu su ta gostovanja uvijek teška kada je bordo tim u pitanju, onda definitivno dobijamo jednu sasvim novu dimenziju kada je riječ o trci za naslovom.

Sarajevo bi, u slučaju poraza, dozvolilo Širokom da mu se primakne na pet bodova, Velež je također tu na šest bodova, vrlo je moguće da se i Zrinjski primakne, pa i Željezničar koji sutra dočekuje Olimpik.

Oglasi

Dakle, poraz Sarajeva bi dodatno zakuhao stvari, ali ukoliko tim Vinka Marinovića dođe do pobjede, napraviće zaista veliki iskorak prema odbrani titule.

S obzirom na igrače koje ima na raspolaganju, suludo bi bilo reći da Sarajevo nije favorit, ali Premijer liga je ove sezone takva da zaista svako svakoga može da dobije.

"Čeka nas treći derbi u nizu. Ovo je veoma važna utakmica za nas, ali smo nakon utakmice protiv Zrinjskog i pobjede u Kupu, napunili samopouzdanjem. Idemo optimistično u Široki Brijeg iako smo svjesni da nas čeka motivisan protivnik. Pripremit ćemo se dobro i možemo očekivati dobar rezultat", rekao je Milkanović, pomoćni trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Široki Brijeg - Sarajevo igra se u nedjelju od 19 sati, a u kladionici Mozzart je kvota na Široki za nijansu manja.

Svoju prognozu ovog meča možete OSTAVITI OVDJE.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
2 ko kuca na Pecari
6 1
user1605368976
Neka bude X na obadvije utakmice.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi