'Kiler' iz Jablanice igra sezonu iz snova: Ramić je najkorisniji igrač prvenstva nakon 14 kola

Za vikend upisao hat-trick

'Kiler' iz Jablanice igra sezonu iz snova: Ramić je najkorisniji igrač prvenstva nakon 14 kola

S. Mlaćo, foto: E. Dindić
Iza nas su susreti 14. kola Premijer lige naše zemlje, a kako bi dosadašnji dio prvenstva bio kompletiran preostalo je još da snage odmjere HŠK Zrinjski i FK Tuzla City.

Kolo iza nas je obilježio sjajni napadač Igmana Mirsad Ramić (29) koji je upisao hat-trick u pobjedi svog Igmana kod Tuzle City sa 3:2.

Ramić je u Konjic i stigao iz FK Tuzla City, a sigurno da se sada kaje i prvi čovjek Tuzlaka Azmir Husić koji je “morao“ ovog napadača ostaviti u svom klubu, no na kraju se  nastavak saradnje nije desio.

Ramić je postigao deset pogodaka do sada, te je prvi strijelac lige. Prati ga Nemanja Bilbija sa devet, dok su po pet dali Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Semir Smajlagić (FK Tuzla City) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Napadač rođen u Jablanici ove sezone upisao je deset nastupa, pa statistički gledano na svakom meču je u prosjeku postigao jedan pogodak. Zanimljivo da je npr. postigao jedan pogodak više u odnosu na FK Sloboda koji je na devet pogodaka u 14 kola, te samo jedan manje u odnosu na FK Leotar (11).

Igman je trenutno desetoplasirani ponajviše zahvaljujući Ramiću, ali on je poslije meča u Srebreniku istakao cijeli kolektiv, što su maniri velikih sportista.

Oglasi

"Ovo je plod cijele ekipe. Danas je ekipa 'izbacila' mene, a sutra će nekoga drugog. U odnosu protiv Veleža ovo je bila dosta bolja utakmica, bilo je prilika s obje strane i bila je sigurno gledljiva utakmica. Mi odlazimo zadovoljni s tri boda koja nam puno znače u borbi za opstanak, bit će teška borba za opstanak i ova tri boda će nam mnogo značiti", rekao je Ramić za SportSport.ba. te dodao.

"Hvala Bogu dobro je krenulo. Bila je ta povreda zbog koje nisam igrao tri kola, ali na najbolji mogući način sam se vratio. Nadam se da ću nastaviti zabijati golove jer je to moj posao", zaključio je napadač Igmana.

Ramić je cijelu dosadašnju karijeru proveo u našoj zemlji. Nastupao je za Turbinu iz Jablanice, FK Željezničar, Zvijezdu Gradačac, Groažde, Slogu Ljubuški, GOŠK, Tuzlu City i Slobodu. Ugovor sa Igmanom ima do ljeta naredne godine, a da li će ga uspjeti u Konjicu zadržati ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na četiri pogotka su Mario Krstovski (FK Sloga Doboj), Danijel Lukić (NK Široki Brijeg), Dal Varešanović (FK Sarajevo) i Dženan Zajmović (FK Velež).

Po tri su postigli Gabrijel Boban (HŠK Posušje), Amadou Coulibaly (FK Tuzla City), Hamza Gasal (FK Željezničar), Haris Handžić (FK Leotar), Dženan Haračić (FK Željezničar), Nermin Haskić (FK Velež), Armin Hodžić (FK Željezničar), Toni Jović (HŠK Posušje), Nikola Komazec (FK Sloboda), Aleksandar Milaković (FK Sloga Doboj), Petar Mišić (FK Tuzla City), Momčilo Mrkaić (FK Borac), Nardin Mulahusejnović (FK Sarajevo), Salko Nargalić (FK Tuzla City), Semir Štilić (FK Željezničar), Ognjen Todorović (FK Leotar) i Dimitrije Zarić (FK Sloga Doboj).

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Hudsiću , ti sa ovim nazovi trenerom Jovićem krećeš putem borbe za opstanak u ligi a ne u pravcu Europe
1 0
user1604155860
Ramic iz F.K. SLOBODE OTISAO U IGMAN.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi