Preokret Lazija na Olimpicu, rutinska pobjeda Celtica

Liga Evrope, 2. kolo grupne faze

Preokret Lazija na Olimpicu, rutinska pobjeda Celtica

Večeras su odigrane dvije utakmice Grupe E Lige Evrope. Celtic je na svom terenu savladao Cluj, dok je Lazio na Olimpicu bio bolji od Rennesa.

Celtic je bez većih problema slavio rezultatom 2:0, a odbrana rumunskog tima je izdržala tek 20 minuta prije nego što je prvi put kapitulirala. Bolingoli je odlično ubacio, a Edouard glavom pogodio za 1:0.

Vodstvom Celtica od 1:0 se i otišlo na odmor, da bi u nastavku domaći samo potvrdili pobjedu. Domaći fudbaleri su u 59. minuti istrčali odličnu kontru, Forrest je odigrao povratni pas, a Elyounoussi pogodio za, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Lazio je dosta teže na svom terenu došao do pobjede nad Rennesom - rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu nisu viđeni golovi, da bi u 55. minuti Rennes stigao do vodstva preko Morela.

Ipak, Lazio je u 64. minuti poravnao preko Milinoković-Savića, da bi pobjedu Nebeskoplavima donio Ciro Immobile u 75. minuti. SMS je ovaj put ubacio, a omaleni napadač Lazija lijepo glavom matirao golmana Rennesa.

Nekadašnji bh. reprezentativac Senad Lulić je na terenu u dresu Lazija proveo 82. minute prije nego što ga je zamijenio Jony.

Nakon večerašnjih utakmica Celtic je prvi u Grupi E sa četiri boda, dok je Cluj drugi sa 3. I Lazio sada ima tri i nalazi se na trećem mjestu, dok je Rennes ostao na jednom bodu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba dodati i da je Sevilla u okviru Grupe A na svom stadionu ugostila APOEL i slavila pobjedu s minimalnih 1:0.

Gol vrijedan trijumfa Andalužana postigao je Chicharito u 17. minuti, nakon lijepe akcije i asistencije El Haddadija.

Top Komentari

Svojprisebi
Partizan lea le partizan lea le
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi