Preporođeni Velež deklasirao Novi Travnik

Uvjerljiv trijumf Rođenih

Preporođeni Velež deklasirao Novi Travnik

Midhat Šljivak

Fudbaleri Veleža pobijedili su Novi Travnik s uvjerljivih 4:0 u susretu 9. kola Prve lige Federacije BiH.

Povratak Ibre Rahimića na klupu Rođenih već se počeo isplaćivati, a danas su Rođeni stigli do prve pobjede u ovoj sezoni.

Poveli su već u 8. minuti. Ajkunić je prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu, a golman Palalić lošom reakcijom omogućava Tataru da pogodi praznu mrežu za prednost od 1:0.

Bio je Velež mnogo bolji i u ostatku prvog dijela. Međutim, velikih šansi nije bilo, te se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima do 1:0.

Velež je nastavio s boljm igrom u nastavku, a u 63. minuti su riješili sve dileme oko pobjednika. Tatar je prekrasno pogodio za sigurnih 2:0.

Do hat-tricka je Kerim Tatar stigao četiri minute kasnije kada je po treći put matirao Palalića za prednost od 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Denis Zvonić s penala u 87. minuti.

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Velež - Novi Travnik 4:0 (Tatar 8',63', 67', Zvonić 87'p)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

VELEŽ: Voloder, Mahinić, Jazvin, Bebanić, Lukomirak, Avdić, Količić, Tatar, Ajkunić, Papaz, Zvonić.

NOVI TRAVNIK: Palalić, Hafizović, Jusić, Šehić, Vujica, Rezdeušek, Seferović, Jurčević, Mamuša, Benca, Mahić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti