Ivković: Pokazali smo ljubav prema klubu, a posebne zahvale jednom čovjeku

Ivanković čestitao Željezničaru na trijumfu

Ivković: Pokazali smo ljubav prema klubu, a posebne zahvale jednom čovjeku

H. Zilić

U 19. kolu Premijer lige BiH duel su odigrali Željezničar i Široki Brijeg, a konačan rezultat je glasio 1:0 za domaće.

Strijelac pobjedonosnog gola za Plave bio je Sedad Subašić.

Nakon meča u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferencija na kojoj se medijima prvi obratio trener gostujuće ekipe Jure Ivanković.

"Čestitam Željezničaru, imali su izglednije prilike. Kada je Željo promašio penal mislili smo da ćemo se psihički podići, ali nije tako bilo. U napadu smo donosili loše odluke. Jednostavno, takav je bio dan. Žao mi je zbog uslova, da su bili bolji bila bi i bolja utakmica. U drugom poluvremenu smo imali posjed, ali nismo konkretno ništa uradili", rekao je Ivanković i dodao kako Široki neće odustati od Evrope do kraja sezone.

Nakon toga riječ je imao trener Željezničara Tomislav Ivković.

"Čestitam ekipi na fer utakmici gdje su se svi 'bacali na glavu', prava borbena utakmica. Moji momci su zasluženo pobijedili i ovi igrači su moji heroji i heroji ovog kluba. Nije bilo puno ljudi uz nas i evo uz sve probleme završili smo ovaj dio trijumfom i pokazali ljubav prema klubu", rekao je Ivković zatim nastavio:

Oglasi

"Cilj je bio stabilizovati ekipu, to smo mislim i ostvarili. Za dalje je teško prognozirati. Sada dolazi najteže vrijeme za klub, a to znaju oni koji trebaju znati."

Ivković je komentarisao napadački dio igre gdje je Željezničar postigao samo 16 golova.

"Mi nemamo pravog napadača osim Juričića, ali pokazali smo da izgledamo sjajno kao tim."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Plavih je istakao i posebnu zahvalnost pojedincima.

"Hvala ljudima i predsjedniku Hssanbegoviću i Upravi kluba, ostvarili smo dobre stvari. Blokada nije bila njihova krivnja. Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas u klubu. Smijali smo se kad je bilo najteže."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Tomo je legenda! Najfunkcionalniji kotacic u ovom Zeljeznicaru! Oni koja ga tjeraju iz kluba - sagnite mu se.
17 6
Hadzija123
Ma Tomo je napravio sa ovim momcima ono sto ne samo mi Manijaci nismo mogli zamisliti vec ni jedna ekipa u nasoj lizi.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije