Haotični uslovi na najboljem terenu Premijer lige: Željezničar godinu završio sjajnim izdanjem

Na Grbavici savladan Široki Brijeg

Haotični uslovi na najboljem terenu Premijer lige: Željezničar godinu završio sjajnim izdanjem

A. Čaušević

Željezničar je u jednom od derbija 19. kola Premijer lige sa minimalnih 1:0 pobijedio Široki Brijeg te tako turbulentu godinu završio na sjajan način. 

Travnjak stadiona Grbavica je bez dileme najbolji u Premijer ligi, ali zbog kiše i ogromne količine vode danas su uslovi za igru bili skoro pa haotični.

Međutim, iako je teren bio daleko od idealnog utakmica je bila poprilično uzbudljiva, a na kraju je zaslužen trijumf odnio Željezničar koji se s punim plijenom probio u gornji dio tabele.

Treba pohvaliti i nekoliko hiljada promrzlih navijača Željezničara koji su se pobrinuli za odličnu atmosferu bez obzira na itekako nepovoljne vremenske uslove. 

Plavi su odigrali svoj najbolji meč u sezoni. Nakon uvodnih minuta ispitivanja domaći su prezeli inicijativu, a prvu priliku i to kakvu za vodstvo su imali u 22. minuti.

Medić je bio neoprezan u kaznenom prostoru srušio je Subašića, a sudija Sivac opravdano pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Zec, ali je promašio cijeli gol. Zaista loš pokušaj "desetke" domaćih.

Oglasi

Promašaj nije pokolebao domaće koji su nastavili s boljom igrom, u 30. minuti dobro je s ivice kaznenog prostora "petgao" Mekić, ali što Miškić što stativa su spasili goste.

Golman gostiju je u tim minutama bio zaista fantastičan, ali je kapitulirao u 38. minuti kada ga je matirao Subašić. Ofanizvac Plavih je šutirao sa 15-ak metara, a lopta je nekako završila u mreži.

Na startu drugog dijela gosti su se otvorili i pokušali su da dođu do izjednačenja. U 56. minuti Blagaić nije kaznio poigravanje Bendera, a pet minuta kasnije Mujan nije ispio zabiti nakon što je njegov udarac izblokiran.

U 71. i 75. minuti Željezničar promašuje dvije velike šanse. Prvo je Drina dobro skočio nakon kornera, dok nakon toga Mekić nije iz blizine uspio loptu ugurati u mrežu.

Finiš donosi pritisak gostiju koji su tražili izjednačujući gol, međutim odbrana Željezničara je izdržala nalete Širokobriježana te je ostalo 1:0.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi došlo je i do koškanja na centru između igrača oba tima, ali sve se smirilo sa nekoliko žutih kartona. 

Plavi polusezonu završavaju sa 26 bodova te za mjestom koje vodi u Evropu zaostaju četiri boda, dok je Široki Brijeg na Grbavici okončao pozitivan niz šest ligaških utakmica bez poraza.

FK Željezničar - NK Široki Brijeg 1:0 (Subašić 38')

FK Željezničar: Bender, Malić, Crnčević, Kosorić, Subašić, Mujezinović, Zec, Drina, Blažević, Beća, Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Mujan, Vukoja, Lukić, Jurić, Musa, Ikić, Ćavar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
E ovako se izgara za voljeni klub. Svaka cast strucnom stabu i igracima na utakmici. Kapa do poda.
19 1
Adi1921
Bravooooo PLAVI momci! ?
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi