Milošević: Prekidi su naša šansa, ovakve utakmice se možda dešavaju jednom u životu
FOTO: T. Hebib

Medijima se obratio i reprezentativac Renato Gojković

Milošević: Prekidi su naša šansa, ovakve utakmice se možda dešavaju jednom u životu

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta ove godine u Zenici igra polufinalnu utakmcu baraža za EURO protiv reprezentacije Ukrajine, a u slučaju trijumfa pet dana kasnije igramo na Grbavici finalnu utakmicu sa boljim iz duela Izrael - Island.

Naši momci su se okupili na Ilidži odakle kreću pripreme za predstojeći baraž, a trenirat će na stadionu Grbavica.

Na Ilidži su danas počele i medijske aktivnosti pred utakmicu protiv Ukrajine, a medijima su se obratili selektor Savo Milošević i reprezenetativac Renao Gojković.

"Sve je ovdje fenomenalno. Kad sve saberemo možemo biti zadovoljni jer nema povreda. Bilbija i Pirić imaju lakše povrede, ali to će biti ok. To nam je najveći razlog za raspoloženje", rekao je Milošević i nastavio:

"Našu šansu protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima, mislim da smo tu u prednosti. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumjeva da je neka prednost."

Reprezentacija će trenirati na Grbavici, ne u Zenici na Bilinom polju, da li će to biti problem?

Oglasi

"Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, to neće biti problem, ne razmišljamo o tim stvarima."

O samopouzdanju igrača?

"Ja ću se potruditi da sve uradim. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, ima šansu da ode i na EURO. Svaki igrač koji je tu svjestan je važnosti, ovakve utakmice se možda dešavaju jednom u životu. Igrači dolaze s ogromonom željom. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili."

Svi su maksimalno fokusirani, ističe Milošević.

"Svi znamo šta treba radimo. Spremili smo tir stvari ofanzivno, tri stvari defanzivno, Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu."

Oglasi

Motivacija? Pisanja Ukrajinaca nisu baš optimistična za naš tim?

"Ne vjerujem u tu priču, neću da se bavim tim stvarima. Ne bavim se protivnikom na taj način, gledam Ukrajinu kao ekipu, ostale me stvari ne zanimaju."

Nakon toga riječ je imao reprezentativac Renato Gojković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Najbitnije da je mi budemo pravi, da odigramo za državni grb, to će odlučiti utakmicu. Mislim da smo slične kvalitete, motivacija će odlučiti utakmicu ja mislim i taj domaći teren. Realno je malo vremena za pripreme, svaka reprezentacija ima isti period. Selektor će nam približiti sve što treba. Ukrajinci imaju igrače koji igraju u dobrim klubovima, ali ova utakmica se dobija ekipno. Svi smo svjesni prilike koja je ispred nas", rekao je Gojković.

Top Komentari

user1647539682
4-3-3 vjeruj mi ...
1 0
USABIH
Dernek u Sarajevu pa na Bilino Bolje radi reda da se odigra ta utakmica I onda ponovo Sarajevo da se opuste igraci do sledece utakmice da se odigra I to radi reda. Ko ce na EURO na ljeto ....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti