Press konferencija pred finale, a novinare zanima Modrićeva visina i rat

Kapiten Vatrenih odgovarao na pitanja

Press konferencija pred finale, a novinare zanima Modrićeva visina i rat

Danas je u Moskvi upriličena posljednja press konferencija hrvatske selekcije pred finale Svjetskog prvenstva sa Francuskom.

Prisutnim novinarima se obratio i kapiten Vatrenih Luka Modrić, a zanimljivo prvo pitanje na koje je odgovarao bilo je vazano za njegovu visinu. Naime, novinare je zanimalo kako se omaleni veznjak nosio sa hendikepom zbog visine.

"Nikada nisam sumnjao u sebe, iako drugi jesu. Uvijek sam vjerovao da mogu doći tu gdje sam danas. Sve ostalo mi je samo bila dodatna motivacija. Pokazao sam da ne treba biti ogroman da bi se igrao fudbal... Prošao sam dosta toga u životu. Najvažnije je da se nikad ne predaješ, da vjeruješ u sebe. Ima uspona i padova, ali uvijek treba vjerovati u sebe. Treba se boriti za svoje snove", istakao je Modrić.

Modrić nije bio raspoložen više odgovarati na pitanja o Zlatnoj lopti, pa je samo poručio: "Samo da mi sutra osvojimo Svjetsko prvenstvo."

Novinari su za Modrića imali dosta neobična pitanja, pa ih je zanimalo i kakav je govor spremio za saigrače pred sutrašnji meč.

"Šta ću reći dečkima prije početka utakmice? Vidjet ćemo šta će mi doći sutra, nisam razmišljao o tome", poručio je fudbaler Reala.

Dotakli su se predstavnici medija i posljednjeg rata na ovim prostorima, ali Modrić nije želio previše toga reći na tu temu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ne volim se vraćati u to vrijeme i pričati o ratu. Te su nas stvari učinile jačim, otpornijim, borbenijim. To je iza nas i trebano gledati naprijed", istakao je Luka Modrić.

Podsjetimo, Hrvatska i Francuska finale Svjetskog prvenstva igraju sutra od 17:00 sati na Lužnjiki Areni.

Top Komentari

Kettenhund
GOAT
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi