Pretjeruje li Bartomeu? Prijedlog Barcinog predsjednika malo kome će se dopasti
Ni igračima Barcelone ne sviđa se prijedlog njihovog predsjednika: Postaje li fudbal nepodnošljivo surov

Utakmice La Lige želi igrati izvan Španije

Pretjeruje li Bartomeu? Prijedlog Barcinog predsjednika malo kome će se dopasti

Predsjednik Barselone Josep Maria Bartomeu smatra da bi njegov klub trebalo da igra tri utakmice godišnje u inostranstvu kako bi pomogao u promociji španskog fudbala.

Bartomeu kaže da klub treba da poštuje svoje pristalice u inostranstvu i spreman je da vodi svoj tim širom svijeta.

"Ako želimo da La Liga bude jaka, mi moramo igrati utakmice svugdje", rekao je on.

"Mi iz Barcelone smo jednom razgovarali sa La Ligom i govorili smo im da ako žele da promovišu La Ligu sve više i više, onda bi trebalo da imamo tri utakmice u sezoni izvan Španije - jednu u Americi, jednu na Bliskom istoku i jednu u Aziji."

"Moramo biti bliže navijačima. Ljetnje turneje obavljamo u julu i avgustu kako bismo se približili svojim fanovima. Pokazujemo im poštovanje. Odlazak u Miami bi bio poštovanje za naše fanove u SAD-u", kazao je Bartomeu kojeg očito ne zanimaju drugi klubovi koji bi morali također putovati, kada bi se recimo Barecelona trebala sastati s Alavesom, niti ga zanima maltretiranje vlastitih igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo nije prvi put da je tema pokrenuta. Barcelona je trebala da odigra utakmicu La Lige protiv Girone u Miamiju u januaru, ali plan je propao.

Bilo je dosta protivljenja ideji iz cijelog "esnafa". Sergio Busquets je u avgustu rekao da su igrači "ujedinjeni" u svom protivljenju planu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Pa sta je sa fanovima koji su kupili godisnje ulaznice a ne mogu otici u Miami ? Kao zbog navijaca a sve zbog marketinga i pranja novca... jebes takav nogomet ni ne znas ko je domacin niti nista...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi