Previše je skroman: Da se N'Zonzi nije sjetio, Kante ne bi ni došao do pehara

Njemu je to najmanje bilo važno

Previše je skroman: Da se N'Zonzi nije sjetio, Kante ne bi ni došao do pehara

Edmir Škorić

Danas, kad su nogometne zvijezde uglavnom produkti kojekakvih PR mašinerija i kad su klincima nametnuti blještavi uzori poput Neymara i Ronalda, N'Golo Kante posve je drugačiji profil nogometne zvijezde.

Kante je tip koji ne voli da se gura u prvi plan i iako je jedan od ključnih francuskih igrača, jedva je dobio trofej Svjetskog prvenstva u ruke.

Omaleni veznjak je poznat kao veliki radnik, ali i jako dobar i uz to skroman čovjek. Već ste vjerovatno ranije pročitali da na treninge dolazi u Mini Cooperu.

Njegova skromnost ide toliko daleko da je jučer tokom proslave naslova svjetskog prvaka Steven N'Zonzzi tražio pehar od Floriana Thauvina kako bi ga uručio Kanteu, jer ovaj nije imao potrebu da se slika s njim i nekako je mirno stajao po strani.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svi ostali su jedva čekali da dođu u posjed trofeju kako bi njime pozirali fotografima i kako bi se poslije hvalili po društvenim mrežama, ali Kante zna da je to najmanje važno. Negdje unutra se nalaze prave vrijednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi