Prevljak "eksplodirao" u 2021. godini: Učinak kakvim se malo napadača može pohvaliti
FOTO - EPA

Prevljak "eksplodirao" u 2021. godini: Učinak kakvim se malo napadača može pohvaliti

A. Beganović

Bosanskohercegovački napadač Smail Prevljak, igra najbolji fudbal u karijeri, što je svakako ohrabrujuća vijesti i za novog selektora našeg nacionalnog tima Ivayla Peteva.

Smail Prevljak je "pronašao" sebe u belgijskom Eupenu. Iako početak sezone nije nagovještavao njegovu "eksploziju", ona se dogodila i to u 2021. godini.

Naime, Prevljak je u ovoj godini u devet odigranih mečeva, odnosno za 708 minuta provedenih na terenu postigao osam pogodaka. Dakle, svakih 88.5 minuta bosanskohercegovački napadač je pogađao protivničke mreže.

Učinak s kojim se može pohvaliti mali broj napadača u boljim evropskim ligama, a čak na tri meča Prevljak je postizao po dva pogotka.

Prvi put to se dogodilo 9. januara kada je za samo 28 minuta provedenih na terenu Cercle Bruggeu postigao dva pogotka, a i slavnom Anderlectu je šest dana kasnije uspio postići dva pogotka.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nakon toga pogodio je i protiv Beerschota, da bi uoči duela duela sa Gentom tri meča završio bez pogotka. No, nije bosanskohercegovački napadač "gubio" glavu, a duelu sa Gentom u kojem je dva puta pogodio, vratio se zapravo starim navikama.

Inače, Prevljak je se sa 12 postignutih pogodaka nalazi na 6. mjestu liste strijelaca belgijskog prvenstva, a ako nastavi ovim tempom, sigurno će na kraju biti pri samom vrhu.

Top Komentari

Arnel925
Čovjek je lud. Zabija skoro svaku tekmu 16 utakmica 12 golova u ligi. Ako nastaviti nema teoretske šanse da neće zavisi u ligi Petice na ljeto.
12 0
frkt
Fina zamjena za Dzeku u repci za par vremena
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije