Na dobre igre se ne može zažmiriti: Bh. reprezentativac pred sjajnim transferom?

Igra fenomenalnu sezonu

Na dobre igre se ne može zažmiriti: Bh. reprezentativac pred sjajnim transferom?

H. Zilić

Sjajne igre bh. napadača Smaila Prevljaka u dresu Eupena i reprezentacije Bosne i Hercegovine nisu prošle nezapaženo.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao naš portal, Prevljak je na meti klubova iz Bundeslige, a navodno je riječ o Bochumu i Union Berlinu.

Prevljak je ove sezone za Eupen postigao četiri gola i upisao tri asistencije u svim takmičenjima, dok je postigao i tri gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, tačnije u prijateljskom duelu protiv Kuvajta, a postigao je dva gola u kvalifikacinom duelu protiv Kazahstana.

Za našeg napadača Njemačka nije nepoznanica, obzirom da je kao tinejdžer iz redova Igmana iz Konjica otišao u RB Leipzig.

Sa Eupenom Prevljak ima ugovor do 2023. godine, a trenutna vrijednost mu je tri miliona eura, tako da bi i belgijski klub mogao fino napuniti kasu od eventualnog transfera, što bi im bila dobra finansijska injekcija imajući u vidu da nisu među "bogatijim" belgijskim klubovima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Našu reprezentaciju očekuju novembarski dueli kvalifikacija protiv Finske i Ukrajine, Prevljak je ponovo na spisku selektora Ivayla Peteva, a ako u tim duelima nastavi sa odličnom formom nije isključeno da već ove zime Smaila vidimo u novom klubu.

Obzirom na partije koje pruža i trenutnu formu, pomenuti klubovi neće biti jedini koji će na radaru imati bivšeg napadača Salzburga, Lieferinga i Mattersburga i momka koji je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio 14 utakmica i postigao četiri pogotka.

Promo

Top Komentari

Tas14
Fenomenalan igrac, samo mu minutazu davato u klubu kada predje gdje god
14 0
Icardi072
Srecno Smajke
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti