Poznate kakve ocjene su dobili bh. reprezentativci i ko je bio igrač utakmice protiv Kazahstana
Foto: Turar Kazangapov/vesti.kz

Zmajevi slavili sa 2:0

Poznate kakve ocjene su dobili bh. reprezentativci i ko je bio igrač utakmice protiv Kazahstana

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u gostima pobijedila selekciju Kazahstana sa 2:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. reprezentacija konačno je prekinula crni niz u zvaničnim utakmicama i uspjela doći do pobjede nakon odličnog izdanja na Astana Areni u Nur Sultanu.

Zmajevi su bez većih problema došli do pobjede od 2:0 koja nas je itekako ostavila u igri za plasman na drugu poziciju koja bi nas odvela u baraž.

Našoj reprezentaciju su potrebne dvije pobjede u preostale tri utakmice kako bi osigurali drugo mjesto. Zmajevi za tri dana gostuju Ukrajini, a narednog mjeseca na svom terenu dočekujemo Finsku i Ukrajinu.

Zmajevi su danas dobili pohvale zbog veoma dobre igre protiv Kazahstana, a junak utakmice bio je Smail Prevljak koji je postigao oba gola za našu selekciju i pokazao je da se nalazi u fantastičnoj formi.

Prema ocjenama portala WhoScored upravo je Prevljak bio najbolji igrač današnje utakmice, te je dobio ocjenu 8.56.

Pored Prevljaka istakli su se još Gojak (8.08) i Miroslav Stevanović koji je dobio ocjenu 8:05 nakon što je upisao asistenciju kod prvog gola naše selekcije na današnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ostale ocjene naše ekipe: Šehić (7.35), Ahmedhodžić (7.60), Ćivić (7.35), Kovačević (7.11), Kolašinac (7.11), Cimirot (6.47), Hadžiahmetović (7.67), Džeko (7.25), Demirović (6.10), Nalić (6.60).

Što se tiče selekcije Kazahstana igrači ovog tima nisu previše briljirali. Najbolju ocjenu za današnju igru dobio je Aleksey Shchetki i to 6.92.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...Gojak nam bio 2. najbolji igrac na utakmici??? HAHAHAHAHAHHAHAHAHA...jasno je da WhoScored ovo ocjenjuje onako napamet,bez da su gledali utakmicu...njegova igra je bila za ocjenu 0.
12 13
Petraaa
Srećom nije Pjanić igrao, zato smo i dobili..
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi