Uli Hoeness o transferu Leroyja Sanea: City traži nenormalnu cifru

Predsjednik Bayerna nije optimističan

Uli Hoeness o transferu Leroyja Sanea: City traži nenormalnu cifru

Leroy Sane se već neko vrijeme intenzivno povezuje sa napuštanjem Manchester Cityja i povratkom u Njemačku. 

Sane se, uz sve svoje talente i kvalitete, u minuloj sezoni mučio da osigura mjesto u startnih 11 Manchester Cityja, pa se sve više počelo špekulisati o njegovom napuštanju Etihada.

Kao eventualna naredna destinacija 23-godišnjeg krilnog fudbalera pominje se Minhen i tamošnji velikan Bayern. Međutim, čini se da će se Saneov transfer u Bayern jako teško realizovati.

Arjen Robben i Franck Ribery ovog ljeta napuštaju Bayern, pa Bavarci tragaju za pojačanjima na krilnim pozicijama, a više nije tajna da je Sane jedna od želja.

Tako je i predsjednik Bayerna Uli Hoeness otvoreno govorio o mogućnosti da Sane stigne na Allianz Arenu.

"Moramo biti pomalo skeptični. Nisu velike šanse da će se to desiti. Sve je do cifri, one su nenormalne", kratko je poručio Hoeness.

Protklih dana se pisalo da je City odbio prvu ponudu Bayerna u iznosu od 80 miliona eura, ali da se očekuje da se Bavarci vrate sa poboljšanom ponudom.

Ipak, nakon Hoenessove izjave pitanje je koliko je Bayern spreman povisiti svoju ponudu. Drugo pitanje je, da li Sane želi u Bayern pošto su se pojavile glasine da Nijamac i nije previše zainteresovan za transfer u redove bavarskog velikana.

Treba dodati da je Bayern već oborio svoj transfer rekord plativši 80 miliona eura Atletico Madridu za defanzivca Lucasa Hernandeza. Takočer, Bayernu će se uskoro pridružiti Stuttgartov Benjamin Pavard čiji je transfer koštao, navodno, oko 35 miliona eura.

"Ne igramo monopol"

Heoness je nedavno govorio kako je sa 80 miliona eura za Hernandeza Bayern dosegao svoj limit kada su naknade za transfere u pitanju. Zbog toga je teško vjerovati da će Bayern drastično povisiti svoju ponudu za Sanea, ako će to uopšte i činiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne igramo 'Monopol'. Mi smo fudbalski klub. Sa 80 miliona smo dostigli limit, mislim da nećemo premašiti tu cifru u budućim transferima", istakao je nedavno Hoeness.

Podsjetimo, Leroy Sane je u Manchester City stigao 2016. godine iz Schalkea za nešto više od 50 miliiona eura. Njemački ofanzivac je ove sezone skupio 47 nastupa (mada je često ulazio sa klupe) u dresu Manchester Cityja u svim takmičenjima, te je postigao 16 golova i upisao 18 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi