Prije 17 godina se Old Trafford naklonio Ronaldu: Poseban trenutak za mene...

Izbacio United i svi mu aplaudirali

Prije 17 godina se Old Trafford naklonio Ronaldu: Poseban trenutak za mene...

Midhat Šljivak

Čuveni brazilski napadač Ronaldo jedan je od rijetkih fudbalera za koje su i navijači protivničkih klubova tvrdili da je najbolji na svijetu.


Il Fenomeno je tokom devedesetih godina bio nezaustavljiv, ali su ga dvije teške povrede koljena usporile, no 2002. godine se uspio vratiti na veliku scenu i osvojiti Svjetsko prvenstvo s Brazilom.

Iste godine Ronaldo je prešao iz Intera u Real Madrid. Tamo je igrao čudesno, ali nije uspio da osvoji Ligu prvaka.

Međutim, 23. aprila 2003. godine Ronaldo je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica karijere. U revanš meču četvrtfinala Lige prvaka Manchester United je na Old Traffordu savladao Real sa 4:3, ali su nakon utakmice svi pričali o Ronaldu.

Real je na Teatar snova stigao sa prednošću od 3:1 iz prvog meča. Ronaldov hat-trick u revanšu je potopio sve nade Crvenih đavola da mogu išta napraviti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio sam veoma iznenađen rekacijom ljudi nakon prvog gola. Kada sam napuštao teren svi su ustali i aplaudirali mi. Bio je to poseban trenutak za mene", rekao je Ronaldo o ovom meču.

I zaista je bio nevjerovatan, pa nije nikakvo čudo što ga mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi