Prije nekoliko dana je porušio sve rekorde, a danas je čudesnom odbranom ponovo zadivio svijet

Nova golmanska zvijezda

Prije nekoliko dana je porušio sve rekorde, a danas je čudesnom odbranom ponovo zadivio svijet

M. Šljivak

Empoli je danas savladao Fiorentinu sa 1:0 na stadionu Carlo Castellani i ostao je u igri za opstanak u društvu najboljih timova Italije.

Diego Farias postigao je gol vrijedan tri boda za Empoli, ali ako na kraju ovaj klub uspije da izbori opstanak, morat će se dobro zahvaliti golmanu Bartlomieju Dragowskom.

Mladi 21-godišnji Poljak je protiv Viola imao zaista nevjerovatnu odbranu. Apsolutno su svi već vidjeli loptu u mreži, ali je Dragowski čarobnom odbranom spasio svoju ekipu.

Interesantno je svakako da je Dragowski golman Fiorentine na posudbi u Empoliju. Stigao je tokom januara, a danas je spriječio ekipu sa kojom ima ugovor da dođe do gola i vjerovatno je osigurao povratak u Firencu.

Tako je mladi čuvar mreže svom timu znatno povećao šanse za opstanak. Empoli je još uvijek u zoni ispadanja, a na tri kola prije kraja imaju 32 osvojena boda.

Do kraja sezone ovaj tim međutim ima izuzetno težak raspored i to im nikako ne ide na ruku, jer igraju čak sa dva tima koji se bore za Ligu prvaka.

Jedino Sampdoria sa kojom igraju u narednom kolu nije u igri za najpoželjnije četvrto mjesto, ali zatim dočekuju Torino i u posljednjem kolu idu ekipu Intera.

Pred Empolijem je jako težak zadatak. Međutim, ako budu na nivou kao protiv Fiorentine, imaju se čemu nadati, a golmana za velike stvari itekako imaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dragowski je nedavno imao čak 17 odbrana u meču protiv Atalante. Tim iz Bergama je šutirao čak 47 puta, ali ga nisu uspjeli savladati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi