Prijović odlučio veliki derbi Soluna
Nakon čak četiri i po godine, Aris i PAOK su odigrali meč u grčkoj Superligi a više razloga za sreću imaju aktuelni viceprvaci Grčke

PAOK preokretom do pobjede nad ljutim rivalom

Prijović odlučio veliki derbi Soluna

Danas je u okviru 7. kola grčke Superlige odigran veliki derbi Soluna, prvi ligaški duel ova dva rivala nakon čak četiri i po godine.

PAOK je kao gost slavio sa 2:1 u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici u kojoj je Aris imao priliku da izvuče mnogo više, ali se kao čovjek odluke ispostavio Aleksandar Prijović.

Igrao se 2. minut kada je Aris poveo sa 1:0 preko Garcije, da bi u 36. Prijović iz penala pogodio za poravnanje.

U 66. minuti dosuđen je još jedan penal, ovoga puta za Aris ali je Younes promašio. Bilo je 1:1 sve do 84. minuta, kada je reprezentativac Srbije Prijović postigao svoj peti gol u sezoni za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Super League:

Zahvaljujući pobjedi protiv najvećeg rivala, koji se ove godine vratio u prvu ligu, PAOK je ostao na prvom mjestu sa 19 bodova. Aris je i dalje šesti sa 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti