Kraj vikenda je, a pogled na tabele svih pet najboljih evropskih liga donosi određena iznenađenja!

Pozitivna iznenađenja

Kraj vikenda je, a pogled na tabele svih pet najboljih evropskih liga donosi određena iznenađenja!

E. Ganibegović

Odigrano je po nekoliko kola u svakoj od pet najboljih evropskih liga. U svakoj od njih neki timovi su iznenađujuće u vrhu i predstavljaju pozitivna iznenađenja u svojim ligama.

Krenimo od Bundeslige. Bayern i Bayer su na vrhu sa po 13 poena, a najveće iznenađenje je Stuttgart koji ima 12 poena nakon pet kola, te je uz 17 golova drugi najefikasniji tim lige nakon Bayerna.

Serhou Guirassy iz Stuttgarta je i prvi strijelac lige s čak 10 pogodaka (ima i jednu asistenciju) u prvih pet kola.

U Premier ligi prvi je Manchester City koji je maksimalan nakon šest kola, dok Liverpool na drugom mjestu ima dva boda manje. Treći je još jedan od junaka ovog članka - Birghton.

Ekipa Roberta De Zerbija je treća na tabeli s 15 od mogućih 18 bodova, a naročito se mogu izdvojiti pobjede protiv Newcastlea i Manchester Uniteda.

Oglasi

Kada je Ligue 1 u pitanju, na vrhu je nakon šest mečeva na iznenađenje svih Brest. Iako je postigao samo osam golova ima 13 bodova i za sada se šepuri na vrhu.

Slijede Nice s 12 bodova, PSG i Monaco sa po 11, dok Strasbourg našeg Sanjina Prcića ima 10 bodova na petom mjestu.

Romantika u Seriji A gdje se jedan "mali tim" ugurao u top četiri među četiri velikana. 

Inter je prvi s pet pobjeda iz pet mečeva, a slijedi Milan s 12 bodova. Juventus je četvrti s 10 bodova, a na treće mjesto se "prišunjapo" Lecce koji ima 11.

Ostala nam je još španska Primera gdje su dva tima iz Katalonije na vrhu. Samo zahvaljujući jednom golu manje primljenom, Barcelona je sa 16 bodova prva, a Girona s isto toliko bodova druga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treći je Real Madrid koji je večeras doživio prvi poraz i to u gradskom derbiju, a on ima bod manje od pomenute dvije katalonske ekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti