Na Kosovu povučen radikalan potez, u Srbiji se naslađuju: Nije mrsko ni Kosovarima

Gliha bivši

Na Kosovu povučen radikalan potez, u Srbiji se naslađuju: Nije mrsko ni Kosovarima

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Kosova neće zaigrati na Evropskom prvenstvu. Bili su u igri sve do novembra mjeseca, no nisu uspjeli da se kvalifikuju u konkurenciji Rumunije, Švicarske i Izraela, te su sada donijeli radikalan, ali donekle i očekivan potez.

Poslije remija sa Švicarskom u Baselu (1:1) prije četiri dana, postalo je jasno da Kosovo neće izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Da je Kosovo slavilo tu i sinoć protiv Bjelorusije, uz poraz Švicarske od Rumunije koji je došao, plasiralo bi se u Njemačku. Međutim, desio se najgori scenario.

Kosovo je sinoć na domaćem terenu poraženo od Bjelorusije 0:1 i palo je tek na peto mjesto grupe I kvalifikacija s 11 bodova. Povod je to bio za smjenu selektora.

Naime, u posljednjih šest utakmica Kosovo je vodio slovenački stručnjak Primož Gliha. Ugovor je imao do kraja kvalifikacija, cilj nije ostvario i sada je bivši.

Oglasi

Ovaj 56-godišnjak na klupi Kosova ostvario je dvije pobjede (Izrael i Andora), dva remija protiv Švicarske, te je izgubio od Rumunije i Bjelorusije.

Njegovom smjenom i lošoj situaciji u selekciji Kosova naslađuju se u Srbiji. Naročito nakon što su pojedini navijači ove selekcije ostavljali podrugljive i ružne komentare nakon što je Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Žao mu je što je pobijedio Izrael i ostavio ga bez Evropskog prvenstva

Zanimljivu izjavu dao je ovaj Slovenac nakon što je Kosovo pobijedilo Izrael i značajno im umanjilo šanse za direktan plasman na EURO. Iz grupe I su direktno otišli Rumunija i Švicarska, dok će Izrael u martu igrati baraž.

"Znam da će zvučati čudno, ali osjećaji su bili pomiješani, bio sam sretan zbog pobjede, ali duboko u sebi bilo mi je žao što smo pobijedili Izrael pa su propustili priliku da se plasiraju na Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Kosova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, za one koji ne znaju, treba reči da je Gliha jedno vrijeme igračke karijere proveo u Izraelu. Od 1997. do 2001. godine igrao je za tamošnje Hapoel Beit Shean, Hapoel Tel Aviv i Bnei Sakhnin.

Top Komentari

HBSC
Bas tako ****a samo potpaljuju
2 0
BosanskaSvedska
Bravo za bracu sa Kosova!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi