Prisjetimo se dosadašnjih mečeva sa Belgijancima

Prisjetimo se dosadašnjih mečeva sa Belgijancima

Belgija 4:1 Bosna i Hercegovina

Dž. Mrakić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra veoma važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za plasman na Euro 2016. godine. Protivnik našoj selekciji bit će druga nogometna sila na svijetu, reprezentacija Belgije, a ne treba posebno isticati kako bi bilo koji rezultat osim poraza itekako dobro došao našoj reprezentaciji.

Prvi međusobni susret između ove selekcije održao se 25. marta 2005. godine. Trijumf Belgije od 4:1 bila je zapravo jedina pobjeda „Crvenih đavola“ u pet mečeva protiv naše selekcije.

Iako smo poveli već u 1. minuti golom Zlatana Bajramovića u 50. sekundi, to nije pokolebalo Belgijance koji su nas do kraja susreta ispratili sa četiri „komada“ u našoj mreži. Dva pogotka postigao je Mpenza, a u listu strijelaca upisali su se još Daerden i Buffel.

Belgija 4:1 (Mpenza 15, 64, Daerden 44, Buffel 76; Bajramović 1.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.