Prisjetimo se dosadašnjih mečeva sa Belgijancima

Prisjetimo se dosadašnjih mečeva sa Belgijancima

Bosna i Hercegovina 1:0 Belgija

Dž. Mrakić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra veoma važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za plasman na Euro 2016. godine. Protivnik našoj selekciji bit će druga nogometna sila na svijetu, reprezentacija Belgije, a ne treba posebno isticati kako bi bilo koji rezultat osim poraza itekako dobro došao našoj reprezentaciji.

Za poraz u gostima osvetili smo im se već nakon nekoliko mjeseci. Sergej Barbarez u 62. minuti protiv Belgije postigao je 15. pogodak u dresu reprezentacije, za prvu pobjedu od tri u nizu  koje će tek doći. 

Posebna zanimljivost koja se veže uz ovaj meč jeste, zapravo, njegov datum odigravanja – 3. septembar. Tačno deset godina kasnije, na isti datum, igraju dvije iste selekcije. Ko zna, možda nam ovo već unaprijed nešto govori...

Bosna i Herceovina 1:0 Belgija (Sergej Barbarez 62.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.