"Priznajem, Zlatan Ibrahimović je napustio Milan zbog mene"

"Priznajem, Zlatan Ibrahimović je napustio Milan zbog mene"

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović još uvijek nije donio odluku o tome gdje će nastaviti svoju karijeru.

Ibahimović će narednog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s LA Galaxyjem, a prema svemu sudeći ponovo ćemo ga gledati u Evropi. Kako stvari stoje Ibra će se vratiti u Seriji A, a najveći kandidati za njegovo dovođenje su Milan i Bologna.

Šveđanin je s dosta uspjeha nosio dres Milana od 2010. do 2012. godine kada je otišao u PSG. Povodom ovih špekulacija oglasio se i nekadašnji defaznivac Rossonera, Thiago Silva.

On je priznao da je zbog njega Ibrahimović napustio Milan i na ljeto 2012. godine odlučio da potpiše za PSG baš kada je i Brazilac otišao u klub s Parka prinčeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ibrahimović me nazvao i pitao da li je istina da idem u PSG. Rekao sam mu da jeste i da sam upravo potpisao ugovor. Potom mi je samo jasno rekao: 'Ne šalim. Ako ti ne ideš u PSG onda neću ni ja. Ako me lažeš doći ću i osvetiti se'. Naravno, za nekoliko dana smo zajedno trenirali kao igrači PSG-a", rekao je Silva.

Ibrahimović je za dvije sezone u Milanu odigrao 85 utakmica, te je postigao 56 golova i dodao 24 asistencije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi