Problemi za reprezentaciju Belgije i Manchester United

Povrijedio se Lukaku

Problemi za reprezentaciju Belgije i Manchester United

Selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez našao se u iznenadnom problemu zbog povrede Romelua Lukakua.

Napadač Manchester Uniteda se žalio na povredu članka kada je došao na reprezentativno okupljanje te nije odradio jučerašnji trening.

Umjesto toga Lukaku je poslan da snimi stopalo, a rezultati bi trebali biti poznati danas. Ukoliko on ne bude mogao igrati zamijenit će ga Dries Mertens, Christian Benteke, Divock Origi ili Michy Batshuayji.

Podsjetimo da su Belgijanci u kvalifikacionoj grupi za Euro skupa sa Rusijom, Škotskom, Kiprom, Kazahstanom i San Marinom.

Za kraj dodajmo i to da je Lukaku u 79 reprezentativnih nastupa postigao 45 pogodaka.

Lukaku: Novi menadžer? Mislim da je to već odlučeno

Igrači Uniteda žele da Ole Gunnar Solskjaer ostane na klupi i to je jasno poručio Lukaku.

"Novi menadžer? Mislim da je odlučeno. Mislim da će Ole dobiti posao. Ljudi su sudili po uvodnim utakmicama protiv lakših protivnika. Međutim, dobili su Tottenham, Arsenal, Chelsea i sada ovaj meč. Šta još trebamo uraditi", rekao je Lukaku.

Belgijskom napadaču se posebno dopalo to što Solskjaer igra ofanzivan fudbal, iako to sinoć na Parku prinčeva nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ole je zaslužan za ofanzivnu igru. Mladim fudbalerima je dao veliko samopouzdanje. Nekad je teško raditi sa njim, ali on tačno zna kada treba kritikovati, a kada udijeliti kompliment", dodao je Lukaku.

I sam Lukaku je proradio u posljednje vrijeme. Nemilosrdno trese protivničke mreže i nakon sporog ulaska u sezonu sada je na 15 postignutih golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi