Problemi za Romu, Edin Džeko se povrijedio na treningu
Edin Džeko je na jučerašnjem treningu zadobio povredu zgloba

Napadač Rome je trenirao odvojeno od ostatka ekipe

Problemi za Romu, Edin Džeko se povrijedio na treningu

S. Pašalić

Nogometaši Rome će u nedjelju odigrati meč 34. kola u gostima protiv Genoe.

Vučica je slavila u prošlom kolu protiv Cagliarija sa 3:0, ali ono što je bilo još značajnije za trenera Claudija Ranijerija je da je njegova ekipa odigrala možda i najbolju utakmicu otkada je on došao na klupu Rome.

Roma je trenutno na 5. mjestu sa 58 bodova, dok Atalanta koja je na 4. mjestu ima samo bod prednosti. Trećeplasirani Inter ima 62 boda tako da će borba za Ligu prvaka do kraja biti neizvjesna.

Ono što trenutno zabrinjava Ranijerija je povreda zgloba Edina Džeke koju je zadobio na jučerašnjem treningu.

Napadač Rome je radio odvojeno od ostatka ekipe, a u Romi sve čine da do nedjelje osposobe Džeku za utakmicu.

Iako je ove sezone postigao samo osam golova u Seriji A, Džeko je jako bitan član ekipe čak i kad ne postiže golove pa je jasno zašto Ranijeri želi da Džeko zaigra u nedjelju.

Gazzetta dello Sport jutros piše da PSG želi dovesti Edina Džeku

Gotovo je sigurno da 33-godišnji bh. napadač u narednoj sezoni neće nositi dres rimskog kluba, a za njegove usluge vlada zaista ogroman interes.

Najbliži je Džeko bio prelasku u Inter. Tamo su ga mnogi vidjeli kao zamjenu za odlazećeg Maura Icardija, ali kako tvrdi Gazzetta dello Sport u svoj jutrošnjem izdanju, Džeko bi mogao napraviti još veći transfer.

Navodno, u igri za potpis bh. napadača uključio se i prvak francuske PSG. Parižani su žele riješiti Edinsona Cavanija, spremni su ga ponuditi Romi u zamjenu za Edinsona Cavanija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cavani nije u planovima njemačkog trenera Thomasa Tuchela za narednu sezonu. On će biti jedan od onih koji će napustiti klub, a Nijemac ozbiljno razmatra opciju dovođenja Džeke kao njegove zamjene.

Od svih ponuda koje stižu za Džeku, ova je svakako najprimamljivija. Edin bi u slučaju potpisa za PSG imao jedinstvenu šansu da se bori i za visok plasman u Evropi, a nema dileme da bi maksimalno iskoristio šanse koje bi mu stvorile zvijezde pariškog kluba.

Top Komentari

Analiticar
To su problemi za protivnike jer je Dzeko ionako beskoristan.
0 8
Harisss
Analiticar, promijeni ime u beskorisni besposlicar. Komentar ti je u domenu gluposti epskih razmjera.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi