Belotti nakon slabe partije: Ujeo me neki insekt
Foto: EPA

Španija razbila Italiju u kvalifikacijama za SP

Belotti nakon slabe partije: Ujeo me neki insekt

Andrea Belotti je odigrao 70 minuta u ubjedljivom porazu svoje Italije. Španci su savladali Azzurre rezultatom 3:0, a Belotti je istakao da je njegova ekipa dosta rizikovala na sinoćnjoj utakmici, ali je i otkrio da ga je mučila čudna povreda.

"Žalimo zbog čitave utakmice, zbog načina na koji smo se pripremali. Krenuli smo s veoma ofanzivnom postavom, jer smo željeli izaći i ostvariti dobar rezultat", izjavio je nakon utakmice napadač Torina, pa nastavio:

"Fudbal je timska igra, svi moraju doprinositi i biti dobri i s loptom, ali i bez nje. To je ono što trener od nas traži, svaka ekipa u modernom fudbalu se mora braniti s 11 igrača."

"Španija je napadački orijentisana ekipa, ali u pojedinim trenucima su imali svih 11 igrača iza lopte. Mislim da možemo mnogo naučiti iz ove utakmice, ali i da smo mogli biti puno bolji", istakao je Belotti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ni sam Belotti nije pružio jednu od svojih boljih partija, a nakon utakmice je otkrio da je imao problema s bizarnom povredom.

"Neki insekt me ujeo tokom noći, pa mi je oko bilo otečeno", kratko je poručio napadač Azzurra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi