Verratti: Italijanski navijači su uvijek pesimisti
Foto: EPA

Pogodili ga zvižduci sa tribina

Verratti: Italijanski navijači su uvijek pesimisti

Italija je sinoć u Reggio Emiliji savladala Izrael rezultatom 1:0 i tako ostala na drugom mjestu grupe G sa tri boda manje od Španije.

Navijači na stadionu bili su nezadovoljni izdanjem Azzurra posebno u prvom poluvremenu nakon kojeg je bilo 0:0, pa su svoje fudbalere tokom susreta 'častili' zvižducima i vrijeđanjem. Njihovo nezadovoljstvo prouzrokovao je i subotnji poraz od Španije sa visokih 3:0, čime su praktično izgubljene šanse za osvajanje prvog mjesta u grupi.

Jedan od onih koji su odlučili javno odgovoriti navijačima nakon utakmice bio je Marco Verratti, koji je bio veoma iskren.

"Zviždali su nam i negodovali. To je njihovo pravo, ali ne slažem se s tim. Nismo zaslužili zvižduke, pobijedili smo sve protivnike u grupi osim Španije, a moramo priznati da je to bolja reprezentacija od nas u ovom trenutku. Italijanski navijači su uvijek pesimisti, nakon jedne loše utakmice govore da ne zaslužujemo ovaj dres, a desi se i da promijene mišljenje kada također jednu utakmicu odigramo na visokom nivou", rekao je Verratti, koji je podsjetio navijače šta se dešavalo u ostalim grupama:

"Nikada nije lako igrati za reprezentaciju, tu su iznenađenja uvijek moguća. Samo pogledajte Francusku koja je na svom terenu remizirala sa Luksemburgom, ili Švedsku koja je izgubila od Bjelorusije".

Za razliku od navijača, veznjak PSG-a uopšte nije nezadovoljan načinom na koji je Italija odigrala protiv Izraela.

"Tokom svih 90 minuta smo bili dominantni u svakom pogledu. Imali smo veliki posjed lopte i mnogo šansi, ali nažalost postigli smo samo jedan gol. Trebalo je biti ubjedljivije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija u grupi G zauzima drugo mjesto sa 19 bodova i gotovo sigurno će plasman na Svjetsko prvenstvo tražiti kroz baraž, jer se treba desiti čudo pa da Španija u posljednje dvije utakmice ispusti prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti