Procurili detalji ugovora koji Milan nudi Ibrahimoviću
EPA

Ibra uzeo vremena da razmisli

Procurili detalji ugovora koji Milan nudi Ibrahimoviću

Zlatan Ibrahimović nakon epizode u SAD-u najvjerovatnije će se vratiti u Italiju.

Sljedećeg mjeseca Ibrahimoviću će isteći ugovor s LA Galaxyjem i bit će u poziciji da kao slobodan igrač izabere novi klub, a potencijalna destinacija je San Siro, gdje je već igrao od 2010. do 2012. godine.

Mediji na Apeninima tvrde kako nije riječ samo o glasinama, te da je Ibrahimovićev agent Mino Raiola već obavio razgovore s klupskim rukovodstvom, a objavljeni su i detalji ugovora koji je ponuđen 38-godišnjem švedskom napadaču.

Gazzetta dello Sport saznaje kako je Milan ponudio Ibrahimoviću ugovor da u klubu bude do kraja aktuelne sezone, ali da u istom postoji i klauzula po kojoj bi se saradnja mogla produžiti na sljedeću sezonu. Za tih 18 mjeseci je predviđeno da Milan isplati Ibrahimoviću ukupno šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije je inače bilo špekulacija da Ibrahimović traži od Milana mjesečnu plaću od milion eura, ali mu klub sa San Sira, očito, nudi za trećinu manju zaradu.

Ibrahimović je informisao sportskog direktora Milana Zvonimira Bobana da će u narednim sedmicama donijeti konačnu odluku hoće li se vratiti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi