Bivši reprezentativac Nizozemske osuđen na godinu i pol zatvora!

Nakon što je izbo rođaka

Bivši reprezentativac Nizozemske osuđen na godinu i pol zatvora!

Esmer Oštraković

Sud u Amsterdamu proglasio je krivim nekadašnjeg fudbalera Ajaxa Quincyja Promesa, te je dobio kaznu zatvora u trajanju od godinu i pol.

Naime, on je optužejn da je izbo svog rođaka na jednoj porodičnoj zabavi, a sada ga je sud proglasio krivim i odredio mu kaznu zatvora.

Sve se desilo u ljeto 2020. godine, a Promes je tada svog rođaka nekoliko puta ubo u nogu nakon što su imali raspravu na zabavi.

Razlog je bio konflikt nakon rasprave o urkadenoj ogrlici, a sve se desilo davno prije, međutim nikada nije zaboravljeno.

Fudbaler nije bio prisutan prilikom izricanja presude jer se nalazi u Rusiji gdje trenutno igra za Spartak iz Moskve.

Oglasi

Quincy Promes je trenutno član moskovskog Spartaka, gdje se vratio ove sezone nakon što je u ruskom timu proveo četiri godine (2014-2018).

Pored Spartaka igrao je dvije sezone za Ajax, jednu za Sevillu i Go Ahead Eagles, te tri godine za Twente.

Za reprezentaciju Nizozemske skupio je ukupno 50 nastupa i postigao je sedam golova, ali nije nastupio u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/quincy-promes-kriminal/442491[/twitter]

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Osim ovoga, protiv Promesa je pokrenut kazneni postupak za navodnu preprodaju 1300 kilograma kokaina vrijednog 75 miliona eura.

Ekstremnog napadača Spartaka iz Moskve tužiteljstvo tereti za dvije serije od približno 650 kg i 713 kg koje su otkrivene 2020. godine u luci Antwerpen u jednom kontejneru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi