Promjena na vrhu: Salihović više nije prvi strijelac Prve lige

Mujkiću dva pogotka donijela čelnu poziciju

Promjena na vrhu: Salihović više nije prvi strijelac Prve lige

S. Mlaćo

Prva liga Federacije ima novog topnika. Naime, na vrhu liste strijelaca više nije iskusni Mirnes Salihović iz Slavena, tačnije dva pogotka Jasminu Mujkiću, napadaču Bratstva, bila su dovoljna da izbije na čelnu poziciju. 

Salihovićev Slaven u 17. kolu poražen je od Metalleghea sa visokih 4:0, dok je Mujkuć sa svojim Bratstvom napravio iznenađenje u Mostaru, gdje su Gračanlije nadigrale Velež 2:0.

Junak pobjede sa dva pogotka bio je upravo Mujkić.

Iza Mujkića i Salihovića na listi strijelaca su sa po osam pogodaka Obren Cvijanović iz Zvijezde i Dženan Haračić iz Metalleghe BSI, te Mirel Ibrahimović koji je u zimskom prelaznom roku napustio Slogu i otišao u inostranstvo.

Lista strijelaca Prve lige Federacije BiH:

12 - Jasmin Mujkić (NK Bratstvo)

11 - Mirnes Salihović (NK Slaven)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

8 - Obren Cvijanović (NK Zvijezda), Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI), Mirel Ibrahimović (FK Sloga)

7 - Brandao (FK Velež), Dizdarević (NK Bosna), Panesso (FK Velež), Kobilica (FK Rudar), Kršić ( FK Olimpik), Leko (HNK Čapljina), Poturalić (FK Sloga), Vidović (HNK Orašje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti