Promjene u Zvijezdi: Đurić napustio klub, Šabić od sutra bivši?

SportSport.ba saznaje

Promjene u Zvijezdi: Đurić napustio klub, Šabić od sutra bivši?

Edmir Škorić

Nakon male rezultatske krize, u Nogometnom klubu Zvijezda Gradačac odlučili su se na promjene.

Zvijezda je dobro počela proljetni dio prvenstva, pa je ostvarila dvije uzastopne pobjede, nad Igmanom u Gradačcu i u Simin Hanu protiv Sloge u derbiju, a onda je uslijedila jedna negativna serija.

Prvenstveno se to odnosi na remije s Metallegheom i Slavenom u Gradačcu, pa i na poraz od Jedinstva u Bihaću, mada je danas sastav Zvijezde bio bliže pobjedi od Olimpika u derbiju kola. Zvijezda je i dalje u vrhu i ima isti broj bodova kao Sloga, ali uprava kluba odlučila se na određene poteze.

U srijedu je klub saopštio Zdravku Đuriću da je vrijeme za rastanak, pa on više nije sportski direktor crveno-bijelih, što je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba.

"Klub je odlučio da se rastanemo i ja sam prihvatio takvu odluku, a Zvijezdi naravno želim sve najbolje i danas sam bio na utakmici kako bih joj dao podršku. Ostajem u Gradačcu, navijat ću za Zvijezdu, a vidio sam da imam i podršku Gradačačana. Nadam se da će Zvijezda izboriti Premijer ligu i bez mene", poručio je Đurić.

Sutra ujutro će se znati šta će biti s trenerom Nerminom Šabićem. Zakazan je sastanak u klubu i Šabić bi, prema informacijama koje imamo, lako mogao postati bivši poslije serije loših rezultata.

"Ne mogu vam ništa reći trenutno, sutra imamo sastanak i onda će se više znati", kazao je Šabić za SportSport.ba, pa kratko prokomentarisao trenutnu krizu Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pa malo smo izgubili samopouzdanje nakon tih domaćih remija u utakmicama gdje su nam bile neophodne pobjede. Danas smo bili bliže pobjedi od Olimpika, ali eto opet smo osvojili bod protiv jake ekipe kao što je Olimpik. Pokazalo se i danas da ovaj tim ipak ima neki kvalitet i da ovi igrači nešto vrijede", tvrdi Šabić.

U Zvijezdi se nadaju da će završiti ispred Sloge i ostalih konkurenata, ali to neće biti nimalo lako. Crveno-bijeli imaju težak raspored, a rivali igraju u sve boljoj formi, konkretno tu mislimo na Slogu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Nek su ga istjerali. On je zaguzvo sa igracima,samo se to ne prica,dobio je nedavno samr,zato sto je takav covjek. Samo nesto crva.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi