Prosinečki: Ako ovako bude igrala u budućnosti, za BiH nema problema

Selektor na press konferenciji

Prosinečki: Ako ovako bude igrala u budućnosti, za BiH nema problema

E. Škorić

BiH reprezentacija je večeras i pored sjajne igre poražena u Torinu od reprezentacije Italije s 2:1.

Zmajevi su vodili na poluvremenu golom Edina Džeke, ali Italija se u nastavku uspjela vratiti i doći do četvrte pobjede u kvalifikacijama za EP.

"Nemam šta zamjerit momcima. Odradili su izvanrednu utakmicu gdje smo imali jako puno ili dovoljno prilika da rezultat bude sasvim drugačiji. Kod 1:0 imali smo šansu i za 2:0 i onda bi možda sve bilo gotovo. U nogometu je tako. Igrali smo protiv takve selekcije koja sve kažnjava. Nismo zaslužili da izgubimo. Ako BiH bude ovako igrala, za budućnost nema brige. Šteta što nismo s bodom otišli kući, ali to je jednostavno tako", rekao je Prosinečki.

Zbog kikseva u odbrani, možemo li na veliko takmičenje?

"Prvi gol nije bio kiks golmana. Ne znam hoće li Insigne zabiti više ikada takav gol. Frajer sa 16 metara zabije iz voleja. Danas su igrači stvarno odigrali odlično. Evidentno j da je bilo kikseva. Nije to sigurno dobrodošlo, pogotovo oni kao protiv Finske, ali danas su momci igrali stvarno odlično. S jednom Italijom igrati tako, još smo dominirali u jednom periodu. Okrenulo se jednostavno, Italija je velika reprezentacija i znali smo da će napasti u zadnjih 15-20 minuta jer su igrali kod kuće. Ne mogu ništa zamjeriti momcima. Bilo je grešaka, ali to je jednostavno tako. Bez grešaka nema golova. Moramo ih što više smanjiti ako u budućnosti želimo igrati s velikima i otići na EP".

Šta se dogodilo u prethodna tri dana? Kako ste motivisali igrače?

"Žao mi je što smo odigrali jednu slabu utakmicu u mom mandatu i od toga smo napravili da ništa ne valja. Finci su jednostavno bili bolji. Možda smo mislili da će biti lakše, ali ja lično mislim da smo bolja reprezentacija od Finske, ali to se jednostavno desi. Teško je igrati protiv Italije koja ima toliko broj kvalitetnih igrača odigrati bez greške, ali mogu da ih pohvalim zbog borbenosti, kvalitete... Rezultat nije onakav kakav je trebao biti, ali šta je tu je. Grci su izgubili, evidentno se nisu oporavili od Italije. Sve je otvoreno. U devetom mjesecu imamo dvije utakmice koje moramo dobiti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vi niste, ali mi smo već navikli na to. Gdje god idemo, imamo veliki broj navijača. Bili su fenomenalni, naša velika podrška i žao mi je i zbog njih što nismo napravili povoljan rezultat. Odigrali smo stvarno dobro, ali falili su nam bodovi. Osjećali smo se kao da igramo u BiH. Ambijent je bio fenomalan", dodao je Robi.

Top Komentari

Lud
Odstupi levatu ... Kave ti igrace stavljas da ti igraju ... Majmune zuti pojma ti nemas ...
7 30
Rajvosa2019
Upravo tako debeli , ako budemo .... Svaka cast navijacima , 12 igrac uvjek bili - niko nema navijace kao BiH
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi