Prosinečki: Italija bila bolja? Ja to nisam vidio, a Insigne onakav gol više neće ponoviti

Bh. selektor nakon meča

Prosinečki: Italija bila bolja? Ja to nisam vidio, a Insigne onakav gol više neće ponoviti

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nije imao razloga da bude zadovoljan nakon meča protiv Italije.

Naša selekcija je izgubila sa 2:1 iako je vodila 1:0 i većim dijelom susreta bila bolja.

Prosinečki ne smatra da nas je Italija nadjačala u drugom poluvremenu:

"Italija bila bolja u nastavku? Ja sam to vidio drugačije. Imali smo dvije stopostotne šanse u nastavku meča. Mislim da su momci igrali odlično. Vrlo teško će Insigne onakav gol dati ponovo. Očekivali smo da će nas Italijani stisnuti, ali smo i mi pali. Mislim da smo odigrali fenomenalno. Zaslužili smo barem bod, a mogli smo meč i ranije riješiti, ali eto...", kaže Prosinečki i dodaje:

"Teško je sada bilo šta govoriti. Mi smo, otkad sam tu, odigrali dosta dobro utakmica. Onda je došla Finska koja je bila takva kakva jeste. Onda smo protiv jedne Italije odigrali fenomenalno. Mogli smo dati i taj drugi gol i onda bi bila druga priča. Sve u svemu, mislim da bi trebali biti zadovoljni".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Situacija u grupi?

"Grčka je izgubila od Armenije još u Grčkoj. Imamo sada Lithenštaj i Armeniju. To moramo dobiti da bi u deseti mjesec ušli u borbu za Euro".

Top Komentari

Rajvosa2019
Odigrali dobro , muski / ako ovako budemo igrali do kraja kvalifikacija euro negine , samo je nas mentalitet i bahatost najveci problem
10 0
GAziJA....
Plakat cemo za jedinim koji nas je negdje odveo...PAPE SUSIC!
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi