Prosinečki dovodi novog igrača: "Sređujem papire, vidjet ćemo..."

Igra sjajno u dresu Dinama

Prosinečki dovodi novog igrača: "Sređujem papire, vidjet ćemo..."

Za nogometnu reprezentaciju naše zemlje u budućnosti bi, po svemu sudeći, mogao nastupati i Emir Dilaver (27).

U pitanju je austrijski državljanin koji je rođen u našoj zemlji, tačnije u Tomislavgradu, odakle je kada je imao samo godinu dana s porodicom preselio u Beč. Danas kada igra sjajno u dresu Dinama sve češće se Dilaverovo ime dovodi u vezu sa reprezentacijom BiH, a imun na ono što pruža na Maksimiru nije ostao ni Prosinečki koji bi mu, nakon što se otklone administrativne prepreke, mogao uputiti poziv.

Da se uveliko radi na tome potvrdio je i sam Dilaver za Sportske novosti.

"Nešto se radi, papire ganjam, tako bih rekao, haha. Moglo bi se nešto dogoditi, vidjet ćemo", najavio je Dilaver koji je prethodno igrao za sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije.

Dilaver je i u prošlosti u više navrata isticao da se osjeća kao Bosanac, bez obzira što mu je Austrija dala sve, a priznao je i da bi njegova porodica bila sretna da ga jednog dana vidi u dresu BiH. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nogomet je počeo igrati u bečkoj Austriji, pa je onda otišao u Ferencvaroš iz kojeg ga je Nenad Bjelica doveo u Lech, a potom i Dinamo. Danas je najčvršća karika u odbrani, vođa svlačionice...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
taman da zamijeni onog debila vranjesa!
61 3
AMKO
Odlican potez
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi