Vedad Radonja želja turskog Bešiktaša!
Talentovani defanzivac je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a trenutno je član juniorske reprezentacije (Foto: NS BiH)

Omladinski reprezentativac BiH

Vedad Radonja želja turskog Bešiktaša!

M. Šljivak

Bešiktaš je ozbiljno krenuo u renoviranje tima, a odlučili su već u januaru dovesti i nekoliko mladih fudbalera sa kojim bi krenuli u budućnost.

Ajdin Hasić, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, nalazi se pred potpisom ugovora sa turskim velikanom, a pored njega put Istanbula bi mogao još jedan mladi reprezentativac BiH.

Interes turski tim pokazuje i za defanzivca zagrebačkog Dinama Vedada Radonju (17), te i njega žele dovesti u svoje redove.

Radonja igra na poziciji desnog beka. Standardni je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a dosadašnjoj karijeru je ovaj rođeni Sarajlija proveo u mlađim kategorijama Dinama.

Njemu se predviđa jako dobra karijera. U ekipi Dinama je jedan od najboljih fudbalera, što je pokazivao na turnirima širom Evrope, ali i u prvenstvenim utakmicama.

Radonja je sa kadetskom reprezentacijom, sa sada već bivšim saigračem iz Dinama Ajdinom Hasićem bio dio tima na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, ali šansu za igru nije dobio.

Transfer Ajdina Hasića je na čekanju

Njegov saigrač iz reprezentacije BiH Ajdin Hasić navodno je već ranije dogovorio sve uslove sa Bešiktašem.

Turski mediji su objavili kako je talentovani veznjak dogovorio milionski ugovor na pet i po godina, ali za sada je potpis ugovora na čekanju.

Razlog je sasvim jednostavan. Bešiktaš čeka da se završi spor između Dinama i porodice Hasić na sudu, gdje zagrebački tim traži pravdu jer smatraju da su prevareni od porodice mladog fudbalera.

Sa Maksimira tvrde kako su roditelji talentovanog fudbalera prevarili klub i da su iskoristili povjerenje kako bi raskinuli ugovor, iako je novi bio na stolu.

Postupak protiv porodice Hasić, radi zaštite interesa kluba, pokrenut je pred sudom, a optužuje ih se za krivično djelo prevare i krivotvorenja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Dinamo je ocu mladog fudbalera u Banoviće poslao dva ugovora. Jedan je bio o raskidu aktuelne saradnje, a drugi papir je bio novi poboljšani ugovor. Na kraju je potpisan samo ugovor za raskid i zbog toga se zagrebački klub smatra prevarenim.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti