Prosinečki još jednom Bosancu i Hercegovcu uljepšao dan
Naš A tim uskoro očekuje prve utakmice kvalifikacija za odlazak na Euro, a Prosinečki je uveliko počeo dijeliti pozive.

Lončar dobio poziv

Prosinečki još jednom Bosancu i Hercegovcu uljepšao dan

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nastavio je dijeliti pozive pred prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što se nekadašnji fudbaler Slobode Darko Todorović obradovao pozivu u nacionalni tim, ista sudbina zadesila je Stjepana Lončara.

Ni Lončaru nije prvi put da dobije poziv u nacionalni tim, ali svakako da može biti vrlo sretan obzirom da je u veznom redu naše reprezentacije konkurencija ipak nešto jača.

Ovaj 22-godišnjak i ove sezone igra vrlo dobro u dresu Rijeke za koju je upisao 22 nastupa te postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Lončar je do sada upisao dva nastupa za naš nacionalni tim i to protiv Južne Koreje i Meksika.

Selektor Prosinečki će čitav spisak pozvanih fudbalera za utakmice protiv Armenije i Grčke objaviti u ponedjeljak, 11. marta.

Prosinečki o Dinamovoj zvijezdi: "Nudio se? Meni nije, neka se javi Savezu"

Ime Emira Dilavera, sjajnog štopera Dinama iz Zagreba, sve se više u posljednje vrijeme dovodi u vezu s reprezentacijom BiH.

Dilaver se u 'evropskom' Dinamu nametnuo kao vođa momčadi i igrač koji se, ako je zdrav, ni po koju cijenu ne izostavlja iz prve postave, a zbog svoje beskompromisne i autoritatvne pojave na terenu trener Nenad Bjelica, inače prilično umjeren tip, dao mu je nadimak po stripovskom junaku Veliki Blek.

U prošlosti Dilaver je igrao za mlađe selekcije Austrije, međutim nikada nije skrivao da ga korijenu vuku ka rodnoj BiH i sada, kada je Ognjen Vranješ postao bivši reprezentativac, sve se više nagađa da bi ga upravo on mogao zamijeniti.

Da li za Dilavera ima mjesta među Zmajevima interesovalo je i hrvatske medije, a odgovor su pokušali dobiti od Roberta Prosinečkog.

"Koliko ja znam, a znam, Dilaver nema državljanstvo BiH. Ima austrijsko", kazao je Prosinečki za Index.hr, a na konstataciju je li se nešto poduzelo po pitanju papriologije, obzirom da se u nekoliko navrata Dinamov štoper nudio kroz medije, odgovorio je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To pitajte Savez. Kome se on ponudio? Meni nije. Ako želi igrati za reprezentaciju, onda je valjda normalno da se javi nekome iz Saveza, a ne da kaže: 'Evo mene, ja sam tu.' Pojma nemam je li se ponudio ili se nije ponudio. Meni se nije ponudio.''

Priznao je nedavno Dilaver kako nije opterećen nastupom za reprezentaciju, ali isto tako da mu je žao što u N/FSBiH na njega pažnju nisu obratili, pogotovo jer već godinama u kontinuitetu igra veoma dobro. Svaki svoj uspjeh, osvajanje titule sa Austrijom Beč, kao i mađarskim Ferencvarošom, slavio je upravo sa zastavom BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti