Prosinečki konačno razriješio misteriju: "Nabacio sam..."
Screenshot

Kakav je to gol bio

Prosinečki konačno razriješio misteriju: "Nabacio sam..."

Ono što je Robert Prosinečki napravio kao fudbaler, manje-više, sve je poznato.

Doskorašnji selektor BiH ima spektakularnu biografiju. Bio je najbolji mladi igrač SP-a za mlade na kojem je u Čileu uzeo i zlato, proglašen je za najboljeg mladog igrača SP-a u Italiji '90, sa Crvenom zvezdom je osvajao naslove prvaka Evrope i svijeta, a Real Madrid i Barcelona samo su neki od klubova koje ima u svom CV-u.

Širom svijeta je Prosinečki priznat kao jedan od posljednjih fudbalskih 'romantičara', a iako vjerovatno ni sam ne zna broj golova koje je postigao u karijeri, svi pamte onaj protiv Jamajke sa Mundijala u Francuskoj na kojem su Vatreni bili bronzani.

Ne tako savršeni centaršut Prosinečkog u savršenoj putanji je prevario golmana Jamajke i završio u suprotnim rašljama. Za mnoge je to legendaran gol, a gostujući u RTL-ovoj emisiji 'Ludi bar' konačno je razriješio misteriju. 

''Da riješimo jednom za svagda – jesi li gađao ili si nabacio?'', pitat će ga znatiželjna voditeljica Prosinečkog, koji je na to uz poznati smiješak odgovorio: "Nabacio".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U priloženom videozapisu prisjetimo se gola Prosinečkog protiv Jamajke. 

Top Komentari

Bhf111
Vraati naam se zutii :((((( :( :( :P :P
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi