Prosinečki može odahnuti: S Gojakom sve u redu, jutros trenirao
Foto: EPA

U ovoj sezoni igra sjajno za Dinamo

Prosinečki može odahnuti: S Gojakom sve u redu, jutros trenirao

Robert Prosinečki može odahnuti - povreda koju je zadobio Amer Gojak, srećom je, samo lakše prirode.

U sinoćnjem meču protiv Intera iz Zaprešića u kojem je, po običaju bio jedan od najboljih Dinamovih igrača na terenu, Gojak je u 78. minuti šepajući izašao iz igre i u prvi mah vladala je bojazan da bi mogao propustiti predstojeće kvalifikacijske utakmice.

Gojak je u međuvremenu podvrgnut liječničkim pregledima koji su, na sreću, pokazali kako je sa bh. fudbalerom sve u redu i već jutros je trenirao s ostatkom saigrača na Maksimiru, što je svakako vijest koja može obradovati našeg selektora pred Lihtenštajn i Armeniju.

Nije Prosinečki nikada skrivao da gaji simpatije prema našem fudbaleru, u svakom medijskom istupu naglašava kako je pred njim budućnost, a koliko mu vjeruje pokazalo i kada ga je protiv Italije, u Torinu, od prve minute 'gurnuo u vatru'. Ovaj mu se zahvalio na kraju sjajnom partijom, odigrao je zrelo, čvrsto, maštovito, kao da mu je najmanje dvadeseta utakmica u reprezentaciji, a ne tek - šesta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dosadašnjem dijelu sezone u HNL-u je Gojak odigrao pet utakmica i pritom je postigao jedan gol uz dvije asistencije, od čega je posljednja bila upravo sinoć, a u strijelce se upisao i u Evropskoj ligi protiv Ferencvaroša. Također, svojim golom je 'riješio' i Superkup koji je prošlog mjeseca Dinamo osvojio pobijedivši Rijeku s minimalnih 1:0.

Partije koje pruža, očekivano, nisu promakle ni pojedinim renomiranim klubovima, pa se sve češće mogu vidjeti i natpisi kako ga žele Schalke, Werder, Betis, Sevilla, Lyon... 

Top Komentari

zigzag
Igra sjajno zato nije u prvih 11 vise
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi