Bivši selektor BiH iskren: Igrači Reala i Barcelone su pušili, ali samo ja se nisam krio

Govorio za Marcu

Bivši selektor BiH iskren: Igrači Reala i Barcelone su pušili, ali samo ja se nisam krio

Esmer Oštraković

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, govorio je za špansku Marcu pred sutrašnji El Clasico.

Barcelona će na svom terenu sutra dočekati ekipu Real Madrid u utakmici koja bi mogla mnogo toga odlučiti kada je riječ o tituli.

Prosinečki je govorio o mnogim stvarima, a između ostalog priznao je i da su mnogi igrači oba tima konzumirali cigarete, ali da se samo o njemu pisalo.

Nosio je Prosinečki dres i Real Madrida, ali i Barcelone, međutim ostao je u lijepom sjećanju navijača oba kluba.

"Moj transfer nije bio toliko kontroverzan kao što je bio onaj Luisa Figa jer sam iz Reala najprije otišao u Oviedo, a tek onda u Barcelonu", rekao je Prosinečki, te je dodao:

Povrede su me spriječile da igram onako kako sam htio, ali ostao sam prijatelj s igračima iz obje ekipe", izjavio je Prosinečki.

Oglasi

Smetalo mu je to što je često etiketiran kao igrač sklon porocima, ali otvoreno govori da se samo on nije krio dok je pušio.

"Mnogi igrači iz obje ekipe su pušili cigarete. Jedino ja se nisam nikad skrivao i privlačio sam pažnju", rekao je Prosinečki.

U svojoj karijeri Robert Prosinečki je odigrao 74 utakmice u dresu Real Madrida, te 26 utakmica u dresu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je riječ o postignutim golovima, u dresu Real Madrida Prosinečki je odigrao više utakmica i samim tim postigao je više golova, a radi se o cifri od 12 postignutih golova.

Sa druge strane u dresu Barcelone je u 26 odigranih susreta postigao samo dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi