Prosinečki rekao "da" uz uslov oko stručnog štaba
Prosinečkom ne predstavlja problem mnogostruko manje plaće nego što je imao u Azerbejdžanu

Obavljen razgovor i sa drugim kandidatom

Prosinečki rekao "da" uz uslov oko stručnog štaba

Delegacija Nogometnog saveza u sastavu Sead Kajtaz, Milorad Sofrenić, Ivan Beus i Jasmin Baković obavili su u Bosanskoj Gradišci razgovor i sa cdrugim preostalim kandidatom za selektora reprezentacije BiH, Robertom Prosinečkim.

Domaćin sastanka bio je Mile Kovačević, predsjednik FS Republike Srpske i član Izvršnog odbora NSBiH.

Prema nezvaničnim informacijama, legendarni fudbaler prihvatio je finansijske uslove našega Saveza, ali je ponovio da je uslov dolazak njegovih ljudi kao pomoćnika.

Sada se čeka rasplet, odnosno odluka Izvršnog odbora 4. januara. Da li će se čelnicima Saveza više svidjeti ono što je ponudio on ili njegov protukandidat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dan ranije razgovor je obavljen i sa Amarom Osimom koji je iznio opširan plan vođenja reprezentacije.

Da bi se izabrao novi selektor, bit će potrebno da jedan od kandidata dobije 12 glasova od 15 članova fudbalske vlade.

Top Komentari

Ars1946
Propala još jedna ujdurma Osimovaca u pokušaju da Robi se naljuti kao seoska mlada i ode... Nije uspjelo, tako da sve je manje šansi da Amaw bude selektor... Vrli stručnjak sa učinkom 3w i 13 l u EUFA
9 1
Jadnimi
Nije Prosinecki cdrugi a pogotovo drugi, on je jedan od kandidata. Kvazinovinari nas i dalje bombarduju nepismenoscu i neprofesionalnim komentarima.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi