Prosinečki: Sa BiH se može napraviti dobar posao
Foto: EPA

Žuti ponovo među kandidatima za novog selektora

Prosinečki: Sa BiH se može napraviti dobar posao

Proslavljeni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki ponovo je u konkurenciji za preuzimanje reprezentacije BiH.     

Otkako je napustio klupu Azerbejdžana, bivšem igraču Barcelone i Reala ne prestaje zvoniti telefon. Zvali su ga Austrijanci, Slovenci, ali i predstavnici kuće fudbala BiH s namjerom da preuzme vođenje nacionalnog tima. 

Prosinečki se za SportSport.ba javio iz Azerbejdžana. Potvrdio je, između ostalog, da su uspostavljeni kontakti i da će iduće sedmice početi pregovori. 

"Kontaktirali su me ljudi iz Fudbalskog saveza BiH. Pregovarat ćemo iduće sedmice kada se vratim kući, trenutno ne mogu ništa više reći o tome. Morat ću, naravno, vidjeti kakve zapravo ima ambicije Bosna i Hercegovina. Vjerujem da se može napraviti dobar posao, jer vi zaista imate vrhunske igrače u svojim redovima", kazao nam je Prosinečki. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Prosinečki je pored Azerbejdžana dosad vodio Crvenu zvezdu od 2010. do 2012., te u sezoni 2012/13 turski Kayserispor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi