Prosinečki: Svi smo malo podcjenjivali Finsku, a oni dobiše sve na kraju

Selektor bh. tima na press konferenciji

Prosinečki: Svi smo malo podcjenjivali Finsku, a oni dobiše sve na kraju

Selektor bh. nacionalnog tima Robert Prosinečki obratio se medijima na press konferenciji nakon pobjede protiv Lihtenštajna od 5:0 u kvalifikacijama za Ep. 

"Mislili smo nakon prvog gola da će to biti puno lakše. Imali smo poslije dvije ili tri dobre prilike, ali nismo ih iskoristili. Da smo dali drugi gol bilo bi puno lakše. Ipak, to se desilo u 80. minuti kada je Duljević dao taj gol i na kraju je tih 5:0 možda i više od onoga što smo prikazali".

"Moramo bez daljnjega puno bolje protiv Armenije nego danas. Ona je bila vrlo dobra protiv Italije, na kraju je ipak izgubila. Mi se moramo okrenuti tom meču. Mi samo moramo pobjeđivati do kraja, moramo sada dati sve od sebe".

"Protivnik je takav da su svi na meč došli da vide golijadu. Mi nismo bili dovoljno pokretljivi, a ni sam pas nije dobar. Čak su nas oni iznenadili u par navrata kroz kontre. Mogli su tu biti opasni. Nismo bili onakvi kao protiv Italije, ali vrlo je teško jer su svi oni bili povučeni. Na kraju je 5:0 veliki rezultat u odnosu na ono što smo vidjeli".

Pobjeda Finske protiv Grčke?

"Mi smo svi ovdje malo podcjenjivali Finsku na kraju oni pobijediše sve. Moramo prvo dobiti Armeniju pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Sve će se rješavati u desetom mjesecu, posebno protiv Finske", kazao je Robi.

Koja je najbitnija utakmica do kraja?

"Svaka sljedeća utakmica će nam biti teška i svaku moramo dobiti. Prvo počinjemo od Armenije. Ja sam i prije ovog okupljanja rekao da će deseti mjesec biti ključan. Mislim da će ključni meč biti protiv Finske. Sad će svaki meč biti pritisak. Motivacija nam više ne bi nijednom trebala faliti, jer znamo ako se to desi da ispadamo iz trke za Euro".

O veznom redu?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Gojak je dobro odigrao, ne možeš reći da nije, dao je dva gola. Krunić nije dugo igrao u Milanu, bio je malo i povrijeđen, pa je sve to uticalo. Ipak, mi smo neke igrače i odmarali večeras imajući u vidu te neke kombinacije za Armeniju", kazao je na kraju Prosinečki. 

Top Komentari

adis_D11
Sve su ti kalkulacije Ali realno finska se vise pita nego mi!
8 0
seibeg
Postavka igrača da se zadovolji nacionalni balans, fuuujjj ko je sve igrao sinoć anonimusi totalni al neka ima Srba i Hrvata da to bude multietnička reprezentacija, nije bitno jesil kvalitetan igrač i zaslužuješ li da nosiš državni grb, fuj svi od trenera do saveza-kriminalci Bosna i Hercegovina: Todorović, , Šunjić, Krunić, Milošević, Mihojević ovo je katastrofalno, kriminalno jeli ovaj trener lud ??? ili uzima ogromne novce ???
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi